MİT, 2. Dünya Savaşı'ndan Sonra Tarihin İlk Büyük Takasını Gerçekleştirdi
MİT, 2. Dünya Savaşı'ndan Sonra Tarihin İlk Büyük Takasını Gerçekleştirdi
Milli İstihbarat Teşkilatı, 7 ayrı ülke arasında 26 rehin takasını içeren son dönemlerin en kapsamlı takas operasyonunu gerçekleştirdi.
MİT: ABD, Almanya, Polonya, Norveç, Slovenya ile Rusya ve Belarus’ta cezaevinde bulunan Batı ülkeleri vatandaşları ile Rusya vatandaşları arasında gerçekleştirilecek takas faaliyetinin müzakerelerinde arabuluculuk faaliyetlerini üstlendi.
Ankara'da gerçekleşen takas operasyonu kapsamında, ABD'den 2, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç ve Rusya'dan birer uçak olmak üzere 7 uçak ile 26 kişi Türkiye'ye nakledildi.
Operasyon kapsamında, 2'si çocuk 10 rehinenin Rusya'ya, 13 rehinenin Almanya'ya, 3 rehinenin de ABD'ye nakli sağlandı.
TAKAS OPERASYONUNDA KİLİT İSİMLER YER ALMAKTA
RF’de cezaevinde bulunan The Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich ile ABD Deniz Piyadesi Paul Whelan, Belarus’ta cezaevinde bulunan Almanya vatandaşı paralı asker Rico Krieger, Rus muhalif İlya Yashin ve Almanya’da cezaevinde bulunan FSB subayı Vadim Krasikov gibi kamuoyunda duyulan kilit isimler yer almakta.
2. DÜNYA SAVAŞI'NDAN SONRA TARİHİN İLK KAPSAMLI REHİN TAKASI
Bu operasyon 2. Dünya Savaşı'ndan sonra ABD, Rusya ve Almanya arasında gerçekleşen en geniş kapsamlı rehine değişimi olarak tarihe geçti.
MİT, DÜNYA BARIŞININ SAĞLANMASI İÇİN ÇALIŞIYOR
Ülkeler arasındaki her türlü sorunda iletişim kanallarının açık tutulması yönünde çağrılarını sürdüren Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milli İstihbaratı Teşkilatı (MİT) Başkanlığı, tüm tarafların bir araya geldiği ortak platformlar kurma ve arabuluculuk faaliyetleri gerçekleştirme yönünde çalışmalar sunuyor. MİT, istihbarat diplomasisi başta olmak üzere tüm istihbarat araçlarını kullanarak uluslararası alanda çatışmaların barışa dönüşmesinde katkı sağlıyor.
Ankara HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.