Alparslan Türkeş Mezarı Başında Anıldı: Bahçeli Törene Katılmadı
Alparslan Türkeş Mezarı Başında Anıldı: Bahçeli Törene Katılmadı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partinin kurucu lideri Alparslan Türkeş'in anısına düzenlenen mezar ziyaretine katılmadı. Bahçeli'nin uzun süredir kamuoyunda görünmemesi sağlık durumu hakkında soru işaretleri yaratırken, dikkatler 8 Nisan'da yapılacak MHP Grup Toplantısı'na çevrildi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partinin kurucu lideri Alparslan Türkeş'in anısına düzenlenen mezar ziyareti programına katılmadı. Aylardır kamuoyunda görünmeyen Bahçeli'nin, ilerleyen saatlerde anıt mezara gidip gitmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.
MHP Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen anma programı kapsamında, parti yöneticileri ve milletvekilleri, Alparslan Türkeş'in anıt mezarını ziyaret ederek dua etti. Parti kaynaklarından gelen bilgiler, Devlet Bahçeli'nin bu törene katılmasının beklendiğini ancak son anda programda yer almadığını öne sürüyor.
Aynı zamanda, MHP liderinin 8 Nisan'da gerçekleşecek grup toplantısına katılıp katılmayacağı da merak konusu oldu.
4 ŞUBAT'TA HASTANEYE YATMIŞTI
MHP lideri Devlet Bahçeli, 4 Şubat 2025 tarihinde hastaneye yatmış ve burada tedavi altına alınmıştı. Yapılan tetkikler sonucunda, 10 yıl önce değiştirilen kalp kapakçığında dejenerasyon tespit edilmiş ve cerrahi müdahale ile mevcut kalp kapakçığı yeniden değiştirilmişti.
MHP'den yapılan açıklamada, Bahçeli'nin sağlık durumunun iyi olduğu ve "Odasında dinleniyor. Kısa zamanda günlük yaşantısına dönecek." ifadelerine yer verilmişti. Ancak, Bahçeli'nin hala kamuoyu önüne çıkmamış olması, sağlığıyla ilgili spekülasyonların devam etmesine neden oluyor.
MHP cephesinden konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, Bahçeli'nin siyasi arenaya ne zaman ve hangi şekilde döneceği sorusu şimdilik yanıtsız kalmaya devam ediyor.
ALPARSLAN TÜRKEŞ KİMDİR?
Alparslan Türkeş, 25 Kasım 1917'de Kıbrıs'ın Lefkoşa kentinde doğmuş, Türk siyasetinin önemli isimlerinden biridir. Askeri ve siyasi kariyerinde derin izler bırakan Türkeş, Türk milliyetçiliğinin en önemli temsilcilerinden biri olarak kabul edilir. 1965 yılında Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'ne (CKMP) katılarak genel başkan olmuş, 1969 yılında ise partinin adını Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) olarak değiştirerek Türk milliyetçiliğini merkez alan bir siyasi hareketi başlatmıştır.
Türkeş, 1980 askeri darbesi sonrasında tutuklanmış ve siyasi yasaklarla karşı karşıya kalmıştır. Ancak 1987 referandumuyla siyasi yasakları kaldırılmış ve 1991 seçimlerinde tekrar milletvekili olarak Meclis'e dönmüştür. 4 Nisan 1997'de vefat eden Türkeş, ölümünden sonra da Türk siyasetinde etkisini sürdürmeye devam etmiştir.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.