YÖK Öğrencileri Uyardı: Siber DolandırıcılIk Konularına Dikkat!

Eğitim 30.08.2024 - 13:38, Güncelleme: 30.08.2024 - 14:04 334 kez okundu.
 

YÖK Öğrencileri Uyardı: Siber DolandırıcılIk Konularına Dikkat!

SMS ve sosyal medya üzerinden öğrencilere burs vaadiyle banka hesapları açtırarak, öğrencilerden para istendiği şikayetleri üzerine YÖK açıklama da bulundu.
Yükseköğretim Kurulu, (YÖK), üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından milyonlarca öğrenciyi sosyal medya hesaplarından ve SMS yoluyla gelen sahte burs mesajları konusunda uyardı. Yükseköğretim Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde dolandırıcıların kurum isimleri kullanarak SMS ve sosyal medya üzerinden üniversite öğrencilerine ulaştıklarının ve burs vaadiyle öğrencilere banka hesabı açtırdıklarının tespit edildiği belirtilerek, ''Bu hesapların yasa dışı şekilde kullanıldığı, öğrencilerden para istendiği şikayetleri kamuoyunda yer almış ve bu şikayetler kurumumuza da ulaşmıştır. Öğrencilerimizin burs vaadiyle kendilerine iletilen mesajlara itibar etmemeleri önemlidir'' ifadelerine yer verildi. DİKKATLİ OLMALARI UYARISI YAPILDI! Açıklamada, söz konusu burslara başvuru yapılmadığı, bu bursların belirli kriterleri sağlayan öğrencilere doğrudan verildiği hatırlatıldı ve Yükseköğretim Kurulunun YÖK Destek Burslarına ilişkin duyuruları konusunda kurulun resmi internet sayfasının takip edilmesi gerektiğinin altı çizildi. Öte yandan, Yükseköğretim Kurulu tarafından Devlet üniversitelerinde Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik bölümlerine kayıt yaptıran belirli başarı kriterlerindeki öğrencilere verilen YÖK Destek Bursuna hiçbir şekilde öğrenci başvurusunun olmadığı vurgulandığı açıklamada bu yönde gelen SMS mesajlarına itibar edilmemesi istendi. Öğrencilere, banka hesaplarının yasa dışı amaçlar için kullanılması ve siber dolandırıcılık konularında dikkatli olmaları uyarısı yapıldı.
SMS ve sosyal medya üzerinden öğrencilere burs vaadiyle banka hesapları açtırarak, öğrencilerden para istendiği şikayetleri üzerine YÖK açıklama da bulundu.

Yükseköğretim Kurulu, (YÖK), üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından milyonlarca öğrenciyi sosyal medya hesaplarından ve SMS yoluyla gelen sahte burs mesajları konusunda uyardı. Yükseköğretim Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde dolandırıcıların kurum isimleri kullanarak SMS ve sosyal medya üzerinden üniversite öğrencilerine ulaştıklarının ve burs vaadiyle öğrencilere banka hesabı açtırdıklarının tespit edildiği belirtilerek, ''Bu hesapların yasa dışı şekilde kullanıldığı, öğrencilerden para istendiği şikayetleri kamuoyunda yer almış ve bu şikayetler kurumumuza da ulaşmıştır. Öğrencilerimizin burs vaadiyle kendilerine iletilen mesajlara itibar etmemeleri önemlidir'' ifadelerine yer verildi.

DİKKATLİ OLMALARI UYARISI YAPILDI!

Açıklamada, söz konusu burslara başvuru yapılmadığı, bu bursların belirli kriterleri sağlayan öğrencilere doğrudan verildiği hatırlatıldı ve Yükseköğretim Kurulunun YÖK Destek Burslarına ilişkin duyuruları konusunda kurulun resmi internet sayfasının takip edilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Öte yandan, Yükseköğretim Kurulu tarafından Devlet üniversitelerinde Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik bölümlerine kayıt yaptıran belirli başarı kriterlerindeki öğrencilere verilen YÖK Destek Bursuna hiçbir şekilde öğrenci başvurusunun olmadığı vurgulandığı açıklamada bu yönde gelen SMS mesajlarına itibar edilmemesi istendi. Öğrencilere, banka hesaplarının yasa dışı amaçlar için kullanılması ve siber dolandırıcılık konularında dikkatli olmaları uyarısı yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sariyersoz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.