Türksat 6A Uydusu Bu Gece Uzay Yolculuğuna Başlayacak

Bilim-Teknoloji (Web Sitesi) - Web Sitesi | 08.07.2024 - 10:51, Güncelleme: 08.07.2024 - 11:17 738+ kez okundu.
 

Türksat 6A Uydusu Bu Gece Uzay Yolculuğuna Başlayacak

Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımıyla, ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Üssü'nden bu gece yörüngesine gönderilecek.
Geçen ay, Mürted Hava Meydanı'nda düzenlenen törenle ABD'deki Space X tesislerine gönderilen Türksat 6A, bu gece Türkiye saati ile 00.20 de yörüngesine fırlatılacak.Türksat 6A, Ankara'da TUSAŞ'taki USET tesislerinde yüzde 80'in üzerinde yerlilik oranıyla Türk mühendisleri tarafından üretildi. Proje kapsamında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile TÜRKSAT AŞ müşteri kurum olarak yer alırken, TÜBİTAK UZAY proje yönetici kurum, ASELSAN, TUSAŞ ve C2TECH firmaları ise proje yürütücü kurum olarak görev aldı. TÜRKİYE UYDU FİLOSUNU GENİŞLETİYOR Türksat 6A, 42 derece doğu yörüngesinde, 35 bin 786 kilometre uzaklıkta konumlanacak. 7,5 kilovat güce sahip olan bu uydu, 4 bin 250 kilogram ağırlığındadır. Türksat 6A'nın özellikleri sayesinde mevcut uyduların hizmet vermediği Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi ülkeler de Türksat'ın kapsama alanına girecek. Uydu hizmetinin bu bölgelere ulaşmasıyla birlikte, ulaştığı nüfus 3,5 milyardan 5 milyara çıkacak. Türksat 6A'nın devreye girmesiyle Türkiye'nin bölgeye yönelik uydu hizmeti ihracatının önemli ölçüde artması hedefleniyor. Ayrıca, haberleşme uydusu üretebilen nadir ülkelerden biri olan Türkiye'nin, Türksat 6A projesinin başarısından sonra uydu ihracatçısı olarak uluslararası arenada güçlenmesi hedefleniyor. Fırlatma sonrası Cumhurbaşkabı Recep Tayyip Erdoğan'ın video mesajı yayınlaması bekleniyor. Bakan Uraloğlu da Uzay Merkezi'nden canlı bağlantıyla gelişmeleri aktaracak.
Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımıyla, ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Üssü'nden bu gece yörüngesine gönderilecek.

Geçen ay, Mürted Hava Meydanı'nda düzenlenen törenle ABD'deki Space X tesislerine gönderilen Türksat 6A, bu gece Türkiye saati ile 00.20 de yörüngesine fırlatılacak. Türksat 6A, Ankara'da TUSAŞ'taki USET tesislerinde yüzde 80'in üzerinde yerlilik oranıyla Türk mühendisleri tarafından üretildi. Proje kapsamında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile TÜRKSAT AŞ müşteri kurum olarak yer alırken, TÜBİTAK UZAY proje yönetici kurum, ASELSAN, TUSAŞ ve C2TECH firmaları ise proje yürütücü kurum olarak görev aldı.

TÜRKİYE UYDU FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

Türksat 6A, 42 derece doğu yörüngesinde, 35 bin 786 kilometre uzaklıkta konumlanacak. 7,5 kilovat güce sahip olan bu uydu, 4 bin 250 kilogram ağırlığındadır. Türksat 6A'nın özellikleri sayesinde mevcut uyduların hizmet vermediği Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi ülkeler de Türksat'ın kapsama alanına girecek.

Uydu hizmetinin bu bölgelere ulaşmasıyla birlikte, ulaştığı nüfus 3,5 milyardan 5 milyara çıkacak.  Türksat 6A'nın devreye girmesiyle Türkiye'nin bölgeye yönelik uydu hizmeti ihracatının önemli ölçüde artması hedefleniyor. Ayrıca, haberleşme uydusu üretebilen nadir ülkelerden biri olan Türkiye'nin, Türksat 6A projesinin başarısından sonra uydu ihracatçısı olarak uluslararası arenada güçlenmesi hedefleniyor.

Fırlatma sonrası Cumhurbaşkabı Recep Tayyip Erdoğan'ın video mesajı yayınlaması bekleniyor. Bakan Uraloğlu da Uzay Merkezi'nden canlı bağlantıyla gelişmeleri aktaracak.

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sariyersoz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.