TÜİK Başkanı: "Enflasyonun 45 Olmasıyla 75 Olması Arasında Fark Yok"

Ekonomi (Web Sitesi) - Web Sitesi | 13.07.2024 - 19:54, Güncelleme: 13.07.2024 - 19:54 746+ kez okundu.
 

TÜİK Başkanı: "Enflasyonun 45 Olmasıyla 75 Olması Arasında Fark Yok"

TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya 9 Temmuz Salı günü basın mensuplarına yaptığı sunum sırasında "enflasyonun yüzde 75 olmasıyla yüzde 45 olması arasında bir fark olmadığını" söyledi.
Çetinkaya, "Bu tartışılsın diye söylemiyorum ama enflasyonun yüzde 75 olmasıyla yüzde 45 olması arasında nasıl bir fark var bunu bir irdelemek lazım. Bana sorarsanız bir fark yok. Fiyatlar yine artıyor” diye konuştu. Türkiye İstatistik Kurumu, hazırladığı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) başlıklı sunumda, TÜFE'nin "yaşam maliyetini" değil, mal ve hizmet sepetinin maliyetindeki değişikliği ölçtüğünü belirtti. TÜİK sunumunda "Neden fiyat açıklamaktan vazgeçtik?" ara başlıklı bölümde, "ürün fiyatlarının aylık ortalama fiyatları içerdiği ve bu nedenle de bir sonraki ayın başında cari durumu yansıtmayabileceği"  öngörüsüyle hareket edildiği belirtildi.  TÜİK'İN ENFLASYON HESAP DEFTERİ  TÜİK'in enflasyon hesap defteri ekonomim yazarı Alaattin Aktaş 8 Temmuz tarihli 'İşte TÜİK’in devlet sırrı gibi sakladığı madde fiyatları' başlıklı yazısında, TÜİK'in Nisan 2022’de açıkladığı ve Haziran 2024’te baz alınan fiyatlarına yer verdi. Aktaş'ın yazısında yayınladığı TÜİK'in baz aldığı fiyat tablosuna göre, Nisan 2022'de 1408 TL olan kira fiyatı, Haziran 2024'te 5844 TL olarak belirtildi. Tabloda Haziran 2024 için yurt ücretleri 456 TL olarak kaydedilirken, uzman doktor muayene ücreti ise 33 lira 69 kuruş olarak belirtildi. TÜİK, Haziran 2022'de enflasyon sepetindeki maddelerin fiyatını açıklamayı durdurdu.
TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya 9 Temmuz Salı günü basın mensuplarına yaptığı sunum sırasında "enflasyonun yüzde 75 olmasıyla yüzde 45 olması arasında bir fark olmadığını" söyledi.

Çetinkaya, "Bu tartışılsın diye söylemiyorum ama enflasyonun yüzde 75 olmasıyla yüzde 45 olması arasında nasıl bir fark var bunu bir irdelemek lazım. Bana sorarsanız bir fark yok. Fiyatlar yine artıyor” diye konuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu, hazırladığı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) başlıklı sunumda, TÜFE'nin "yaşam maliyetini" değil, mal ve hizmet sepetinin maliyetindeki değişikliği ölçtüğünü belirtti.

TÜİK sunumunda "Neden fiyat açıklamaktan vazgeçtik?" ara başlıklı bölümde, "ürün fiyatlarının aylık ortalama fiyatları içerdiği ve bu nedenle de bir sonraki ayın başında cari durumu yansıtmayabileceği" 
öngörüsüyle hareket edildiği belirtildi. 

TÜİK'İN ENFLASYON HESAP DEFTERİ 

TÜİK'in enflasyon hesap defteri ekonomim yazarı Alaattin Aktaş 8 Temmuz tarihli 'İşte TÜİK’in devlet sırrı gibi sakladığı madde fiyatları' başlıklı yazısında, TÜİK'in Nisan 2022’de açıkladığı ve Haziran 2024’te baz alınan fiyatlarına yer verdi. Aktaş'ın yazısında yayınladığı TÜİK'in baz aldığı fiyat tablosuna göre, Nisan 2022'de 1408 TL olan kira fiyatı, Haziran 2024'te 5844 TL olarak belirtildi.
Tabloda Haziran 2024 için yurt ücretleri 456 TL olarak kaydedilirken, uzman doktor muayene ücreti ise 33 lira 69 kuruş olarak belirtildi.

TÜİK, Haziran 2022'de enflasyon sepetindeki maddelerin fiyatını açıklamayı durdurdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sariyersoz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.