Süte Büyük Zam Talebi

Ekonomi 12.08.2024 - 15:30, Güncelleme: 12.08.2024 - 15:30 689+ kez okundu.
 

Süte Büyük Zam Talebi

TÜSEDAD, çiğ sütün tavsiye edilen satış fiyatına ilişkin yaptığı açıklamada zam talep etti. Güncel elektrik, mazot ve yem zamlarının üretim maliyetlerini artırdığını belirten TÜSEDAD, %43,6 zam talebinde bulundu.
YEM, ELEKTRİK, MAZOT ZAMLARI FİYATI ETKİLİYOR Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD), temmuz ayında 1 litre soğutulmuş çiğ süt üretim maliyetinin litresi 17,54 TL olarak hesaplandığını ve bundan dolayı tavsiye fiyatının litresinin 21,05 TL olarak açıklanması gerektiğini duyurdu. Dernek, güncel yem, elektrik ve mazot zamlarının üretim maliyetlerini yükselttiğini belirtti. TÜSEDAD'a göre özellikle elektrik ve mazot ücretlendirmesindeki yükselişler, çiğ süt üretim maliyetlerinde %3,2 oranında bir artışa neden oldu. Ayrıca, reforme inek ve düve kesim fiyatlarındaki düşüşler, süt üreticilerinin gelirlerini olumsuz yönde etkiledi. "ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ" TÜSEDAD, süt üreticilerinin sürdürülebilir bir karlılık içinde olmalarının ülkenin geleceği için önemli olduğunu vurguladı. Dernek, kırsal bölgelerde üretimin devamlılığını sağlamak ve karlılığı yükseltmek için, maliyetin üzerine %20 kar eklenerek litresi 21,05 TL'lik bir fiyatın uygun olacağını belirtti. Ulusal Süt Konseyi (USK), 1 Mayıs 2024'ten itibaren geçerli olmak üzere tavsiye edilen fiyatı, litresi 14,65 TL olarak belirledi. Bu dönemde de baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir onda birlik (0,1) değişim için 22 kuruşluk bir fark uygulanacaktır. TÜSEDAD'ın talebinde sütün tavsiye edilen satış fiyatına %43,6'lık bir zam talebi söz konusu.
TÜSEDAD, çiğ sütün tavsiye edilen satış fiyatına ilişkin yaptığı açıklamada zam talep etti. Güncel elektrik, mazot ve yem zamlarının üretim maliyetlerini artırdığını belirten TÜSEDAD, %43,6 zam talebinde bulundu.

YEM, ELEKTRİK, MAZOT ZAMLARI FİYATI ETKİLİYOR


Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD), temmuz ayında 1 litre soğutulmuş çiğ süt üretim maliyetinin litresi 17,54 TL olarak hesaplandığını ve bundan dolayı tavsiye fiyatının litresinin 21,05 TL olarak açıklanması gerektiğini duyurdu. Dernek, güncel yem, elektrik ve mazot zamlarının üretim maliyetlerini yükselttiğini belirtti.

TÜSEDAD'a göre özellikle elektrik ve mazot ücretlendirmesindeki yükselişler, çiğ süt üretim maliyetlerinde %3,2 oranında bir artışa neden oldu. Ayrıca, reforme inek ve düve kesim fiyatlarındaki düşüşler, süt üreticilerinin gelirlerini olumsuz yönde etkiledi.

"ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ"

TÜSEDAD, süt üreticilerinin sürdürülebilir bir karlılık içinde olmalarının ülkenin geleceği için önemli olduğunu vurguladı. Dernek, kırsal bölgelerde üretimin devamlılığını sağlamak ve karlılığı yükseltmek için, maliyetin üzerine %20 kar eklenerek litresi 21,05 TL'lik bir fiyatın uygun olacağını belirtti.

Ulusal Süt Konseyi (USK), 1 Mayıs 2024'ten itibaren geçerli olmak üzere tavsiye edilen fiyatı, litresi 14,65 TL olarak belirledi. Bu dönemde de baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir onda birlik (0,1) değişim için 22 kuruşluk bir fark uygulanacaktır.

TÜSEDAD'ın talebinde sütün tavsiye edilen satış fiyatına %43,6'lık bir zam talebi söz konusu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sariyersoz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.