Meclis'te Gündem: 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi' Görüşüldü

Siyaset (Web Sitesi) - Web Sitesi | 10.07.2024 - 11:07, Güncelleme: 10.07.2024 - 12:20 872+ kez okundu.
 

Meclis'te Gündem: 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi' Görüşüldü

TBMM Genel Kurulu'nda, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin birinci bölümü üzerine görüşmeler yapıldı.
Genel Kurul'da, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin birinci bölümünün tamamı üzerine olan görüşmelerde sona gelindi. Görüşmeler sırasında, teklifin aceleyle hazırlandığı ve öğretmenlerin taleplerini karşılamadığı öne çıkan gelişmelerden oldu. 'AKADEMİ ÜNİVERSİTEDE ÖĞRETİLMEYEN NEYİ ÖĞRETECEK?' İktidarın sorunları çözüyormuş gibi göründüğünü ancak talepleri dikkate almadığını savunan Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ,teklifin hazırlık sürecinde öğretmenlerin görüşlerinin alınıp alınmadığı sorusunu yöneltti. Özdağ, teklifte öğretmenlerin haklarına ilişkin düzenlemelerin yer almadığını da öne sürdü ve eğitim sisteminde ki kaosa değindi. "Milli Eğitim Akademisi ile öğretmen adaylarına üniversitelerde öğretilmeyen ne öğretilecek?" dedi ve kurulması planlanan eğitim akedemisine dikkat çekti. 'MALİ VE SOSYAL HAKLARI İYİLEŞTİRECEK MADDE YOK' Bir diğer eleştiri de İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar'dan geldi. Akpınar, teklifin sorunlar dikkate alınmadan hazırlandığını ifade etti. "Teklif, biriken sorunları çözemeyecektir.1 milyonu aşan öğretmenin menfaatini gözetecek, mali ve sosyal haklarını iyileştirecek bir madde yok." dedi. 'AKADEMİ UYGULAMA BOŞLUĞUNU DOLDURACAK' MHP Samsun Milletvekili İlyas Topsakal,komisyona tabi tutulan teklifin 27 saatin üzerinde görüşüldüğünü belirtti. Teklifle Milli Eğitim Akademisi'nin kurulacağını hatırlatan Topsakal, "Akademi uygulama boşluğunu dolduracak." ifadelerini kullandı.
TBMM Genel Kurulu'nda, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin birinci bölümü üzerine görüşmeler yapıldı.

Genel Kurul'da, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin birinci bölümünün tamamı üzerine olan görüşmelerde sona gelindi. Görüşmeler sırasında, teklifin aceleyle hazırlandığı ve öğretmenlerin taleplerini karşılamadığı öne çıkan gelişmelerden oldu.

'AKADEMİ ÜNİVERSİTEDE ÖĞRETİLMEYEN NEYİ ÖĞRETECEK?'

İktidarın sorunları çözüyormuş gibi göründüğünü ancak talepleri dikkate almadığını savunan Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ,teklifin hazırlık sürecinde öğretmenlerin görüşlerinin alınıp alınmadığı sorusunu yöneltti. Özdağ, teklifte öğretmenlerin haklarına ilişkin düzenlemelerin yer almadığını da öne sürdü ve eğitim sisteminde ki kaosa değindi. "Milli Eğitim Akademisi ile öğretmen adaylarına üniversitelerde öğretilmeyen ne öğretilecek?" dedi ve kurulması planlanan eğitim akedemisine dikkat çekti.

'MALİ VE SOSYAL HAKLARI İYİLEŞTİRECEK MADDE YOK'

Bir diğer eleştiri de İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar'dan geldi. Akpınar, teklifin sorunlar dikkate alınmadan hazırlandığını ifade etti. "Teklif, biriken sorunları çözemeyecektir.1 milyonu aşan öğretmenin menfaatini gözetecek, mali ve sosyal haklarını iyileştirecek bir madde yok." dedi.

'AKADEMİ UYGULAMA BOŞLUĞUNU DOLDURACAK'

MHP Samsun Milletvekili İlyas Topsakal,komisyona tabi tutulan teklifin 27 saatin üzerinde görüşüldüğünü belirtti. Teklifle Milli Eğitim Akademisi'nin kurulacağını hatırlatan Topsakal, "Akademi uygulama boşluğunu dolduracak." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sariyersoz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.