Hızlı Yaşlanma Hastalığıyla Mücadele Eden Sammy Basso Yaşamını Yitirdi

Dünya 06.10.2024 - 17:29, Güncelleme: 06.10.2024 - 17:29 976+ kez okundu.
 

Hızlı Yaşlanma Hastalığıyla Mücadele Eden Sammy Basso Yaşamını Yitirdi

Çok nadir görülen bir hastalık olan Progeria'ya (Hızlı Yaşlanma Hastalığı) yakalanıp en uzun süre yaşayan kişi olarak tanınan Sammy Basso, 28 yaşında yaşamını yitirdi.
Hutchinson–Gilford sendromu (HGPS) olarak da bilinen Progeria (Hızlı Yaşlanma Hastalığı) sebebiyle yıllardır tedavi gören Sammy Basso, 28 yaşında öldü. Progeria hastalığına yakalanıp en uzun süre yaşayan kişi olarak da bilinen İtalyan Basso, National Geographic'in "Sammy'nin Yolculuğu" belgeseliyle dünya çapında tanınmıştı. 2 yaşındayken hastalığı teşhis edilen Basso'nun ölümünü, ailesinin kurduğu İtalya Progeria Derneği duyurdu. Açıklamada, "Bugün ışığımız, rehberimiz gitti.  Bizi bu harika hayatın parçası yaptığın için teşekkürler Sammy" denildi. Nadir görülen bir hastalık olan Progeria, hızla yaşlanmayla birlikte kalp krizi ve felç gibi riskleri barındırarak kişinin ölümüne sebep olabiliyor. Tedavi olmadan hastalığa yakalananların ortalama yaşam süresi 14 yılı aşmıyor. Dünyada bilinen sadece 130 Progeria vakası bulunuyor ancak uzmanlar gerçek sayının çok daha fazla olduğuna inanıyor.
Çok nadir görülen bir hastalık olan Progeria'ya (Hızlı Yaşlanma Hastalığı) yakalanıp en uzun süre yaşayan kişi olarak tanınan Sammy Basso, 28 yaşında yaşamını yitirdi.

Hutchinson–Gilford sendromu (HGPS) olarak da bilinen Progeria (Hızlı Yaşlanma Hastalığı) sebebiyle yıllardır tedavi gören Sammy Basso, 28 yaşında öldü.

Progeria hastalığına yakalanıp en uzun süre yaşayan kişi olarak da bilinen İtalyan Basso, National Geographic'in "Sammy'nin Yolculuğu" belgeseliyle dünya çapında tanınmıştı.

2 yaşındayken hastalığı teşhis edilen Basso'nun ölümünü, ailesinin kurduğu İtalya Progeria Derneği duyurdu.

Açıklamada, "Bugün ışığımız, rehberimiz gitti.  Bizi bu harika hayatın parçası yaptığın için teşekkürler Sammy" denildi.

Nadir görülen bir hastalık olan Progeria, hızla yaşlanmayla birlikte kalp krizi ve felç gibi riskleri barındırarak kişinin ölümüne sebep olabiliyor. Tedavi olmadan hastalığa yakalananların ortalama yaşam süresi 14 yılı aşmıyor.

Dünyada bilinen sadece 130 Progeria vakası bulunuyor ancak uzmanlar gerçek sayının çok daha fazla olduğuna inanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sariyersoz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.