Fatih Sultan Mehmet'in Sevdiği Mantılar Bilecik'te Açıldı

Kültür-Sanat (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.07.2024 - 11:19, Güncelleme: 19.07.2024 - 12:31 771+ kez okundu.
 

Fatih Sultan Mehmet'in Sevdiği Mantılar Bilecik'te Açıldı

Osmanlı Devletinin kurulduğu topraklar olan Bilecik'te Osmanlı kültürüne ait yemekler yapılıyor.
Bilecik Halk Eğitim Merkezi'nin aşçılık bölümü kursiyerleri Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında hazırladıkları birbirinden güzel yemekleri görücüye çıkardılar. Bunların içinde en fazla çeşidi olan mantılar gözler kaçmazken, ayın 28 günü sabahları mantı yiyen Fatih Sultan Mehmet'in sevdiği mantılar açıldı. Mantılarla birlikte Bilecik'e has yemekler de beğeniye sunuldu. "BURADA EN ÖNEMLİSİ MANTI ÇEŞİDİMİZ''  Bilecik Halk Eğitim Merkezi Aşçı Yardımcılığı Kursiyeri Melek Gören, yapılan yemekler hakkında bilgi vererek, "Halk Eğitim Merkezi'nin düzenlediği programda geleneksel yemeklerimizi sergileme fırsatı bulduk. Kursiyerimizin imece usulü hazırladıkları yemekleri burada protokol üyeleri tatma imkanı buldu. Burada beyti kebabımız var, karnıyarığımız, su böreğimiz, her zamanki gibi güzel yaprak sarmamız, kuru dolmalarımız, haşhaşlılarımız, kabak dolmamız, tarhana çorbamız var kendimize ait özgü. Burada en önemlisi mantı çeşidimiz bugün 5-6 çeşit yaptık" dedi. MANTI ÇORBASI İLGİ GÖRDÜ  Gören açıklamasında, "Bunun yanında nohutlu mantı çorbamız görücüye çıktı. Patlıcanlı nohutlumuz, kuru fasulyemiz, otlu pidemiz var, onun içinde 5-6 çeşit otumuz var. Hepsi birbirinden güzel, aklımıza geldikçe de yapıyoruz, üretiyoruz" dedi.
Osmanlı Devletinin kurulduğu topraklar olan Bilecik'te Osmanlı kültürüne ait yemekler yapılıyor.

Bilecik Halk Eğitim Merkezi'nin aşçılık bölümü kursiyerleri Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında hazırladıkları birbirinden güzel yemekleri görücüye çıkardılar. Bunların içinde en fazla çeşidi olan mantılar gözler kaçmazken, ayın 28 günü sabahları mantı yiyen Fatih Sultan Mehmet'in sevdiği mantılar açıldı. Mantılarla birlikte Bilecik'e has yemekler de beğeniye sunuldu.

"BURADA EN ÖNEMLİSİ MANTI ÇEŞİDİMİZ'' 

Bilecik Halk Eğitim Merkezi Aşçı Yardımcılığı Kursiyeri Melek Gören, yapılan yemekler hakkında bilgi vererek, "Halk Eğitim Merkezi'nin düzenlediği programda geleneksel yemeklerimizi sergileme fırsatı bulduk. Kursiyerimizin imece usulü hazırladıkları yemekleri burada protokol üyeleri tatma imkanı buldu. Burada beyti kebabımız var, karnıyarığımız, su böreğimiz, her zamanki gibi güzel yaprak sarmamız, kuru dolmalarımız, haşhaşlılarımız, kabak dolmamız, tarhana çorbamız var kendimize ait özgü. Burada en önemlisi mantı çeşidimiz bugün 5-6 çeşit yaptık" dedi.

MANTI ÇORBASI İLGİ GÖRDÜ 

Gören açıklamasında, "Bunun yanında nohutlu mantı çorbamız görücüye çıktı. Patlıcanlı nohutlumuz, kuru fasulyemiz, otlu pidemiz var, onun içinde 5-6 çeşit otumuz var. Hepsi birbirinden güzel, aklımıza geldikçe de yapıyoruz, üretiyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sariyersoz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.