Dünya Sağlık Örgütü Tüberküloz Verilerini Açıkladı: Vaka Sayısı 8,2 Milyon

Dünya 01.11.2024 - 22:01, Güncelleme: 01.11.2024 - 22:01 647 kez okundu.
 

Dünya Sağlık Örgütü Tüberküloz Verilerini Açıkladı: Vaka Sayısı 8,2 Milyon

Dünya Sağlık Örgütü, 2023 yılında dünya genelinde 8,2 milyon kişiye tüberküloz teşhisi konulduğunu açıkladı.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 2023 yılına ilişkin tüberküloz verilerini açıkladı. Ghebreyesus, DSÖ'nün haftalık basın toplantısında yaptığı değerlendirmede, dünya genelinde toplam 8,2 milyon kişinin tüberküloz teşhisi aldığını belirtti. Bu rakam, hastalığın yaygınlığına dikkat çekiyor ve küresel sağlık stratejilerinin önemini bir kez daha vurguluyor. TÜBERKÜLOZLA MÜCADELEDEKİ ZORLUKLAR Ghebreyesus, tüberküloz ile mücadelede karşılaşılan zorluklara da değinerek, erken teşhisin önemine vurgu yaptı.Dünya Sağlık Örgütü, tüberkülozun önlenmesi ve tedavisi için uluslararası iş birliğinin artırılması gerektiğini belirtiyor. KAYDEDİLEN EN YÜKSEK SAYI Ghebreyesus, bunun, DSÖ'nün 1995'te, küresel tüberküloz durumunu takip etmeye başlamasından bu yana kaydedilen "en yüksek" sayı olduğunu belirtti. 2024'ün sonuna kadar virüsün görüldüğü Afrika ülkelerine 6 milyon doz aşının ulaştırılmasının hedeflendiğini kaydeden Ghebreyesus, bu aşıların, kapsamlı küresel ve kıtasal stratejinin bir parçası olarak aşamalı bir yaklaşımla kullanılacağını dile getirdi.
Dünya Sağlık Örgütü, 2023 yılında dünya genelinde 8,2 milyon kişiye tüberküloz teşhisi konulduğunu açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 2023 yılına ilişkin tüberküloz verilerini açıkladı. Ghebreyesus, DSÖ'nün haftalık basın toplantısında yaptığı değerlendirmede, dünya genelinde toplam 8,2 milyon kişinin tüberküloz teşhisi aldığını belirtti. Bu rakam, hastalığın yaygınlığına dikkat çekiyor ve küresel sağlık stratejilerinin önemini bir kez daha vurguluyor.

TÜBERKÜLOZLA MÜCADELEDEKİ ZORLUKLAR

Ghebreyesus, tüberküloz ile mücadelede karşılaşılan zorluklara da değinerek, erken teşhisin önemine vurgu yaptı.Dünya Sağlık Örgütü, tüberkülozun önlenmesi ve tedavisi için uluslararası iş birliğinin artırılması gerektiğini belirtiyor.

KAYDEDİLEN EN YÜKSEK SAYI

Ghebreyesus, bunun, DSÖ'nün 1995'te, küresel tüberküloz durumunu takip etmeye başlamasından bu yana kaydedilen "en yüksek" sayı olduğunu belirtti. 2024'ün sonuna kadar virüsün görüldüğü Afrika ülkelerine 6 milyon doz aşının ulaştırılmasının hedeflendiğini kaydeden Ghebreyesus, bu aşıların, kapsamlı küresel ve kıtasal stratejinin bir parçası olarak aşamalı bir yaklaşımla kullanılacağını dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sariyersoz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.