McDonalds Hamburgerlerinden Koli Basili Bakterisine Yakalananların Sayısı 75'e Yükseldi
McDonalds Hamburgerlerinden Koli Basili Bakterisine Yakalananların Sayısı 75'e Yükseldi
ABD'nin 13 eyaletinde McDonalds restoranlarında üretilen hamburgerlerde tespit edilen koli basili (E.Coli) bakterisi sebebiyle hastalanan kişi sayısı 75'e yükseldi. McDonalds'ın "Quarter Pounder" hamburgerini yiyen 1 kişi ise E.Coli bakterisi nedeniyle hayatını kaybetti.
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden (CDC) ülkenin 13 eyaletinde McDonald's'ın "Quarter Pounder" adlı hamburgerinde koli basili bakterisine rastlanmasıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada söz konusu bakteri nedeniyle hastalanan kişi sayısının 75'e yükseldiği belirtilerek, 22 kişinin hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.CDC 23 Ekim'de, bu bakteri nedeniyle 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.
BAZI EYALETLERDE ŞÜPHELİ MALZEMELERİN KULLANIMI DURDURULDU
Hamburgerlerde kullanılan sığır etinden yapılan köfte ve soğanın koli basili bakterisi içerebileceği ancak bunun kesin olmadığı kaydedilen açıklamada, McDonald's'ın bazı eyaletlerde bu hamburgerlerin satışını ve şüpheli malzemelerin kullanımını durdurduğu belirtilmişti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.