Avrupa Parlamentosu'ndan TBMM’ye Çağrı: “Türkiye Gibi Bir Ülkeye Bu Yasa Yakışmıyor”

Gündem 24.07.2024 - 13:56, Güncelleme: 24.07.2024 - 14:01 1610+ kez okundu.
 

Avrupa Parlamentosu'ndan TBMM’ye Çağrı: “Türkiye Gibi Bir Ülkeye Bu Yasa Yakışmıyor”

Avrupa Parlamentosu üyesi iki vekil, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda yapılacak sokak hayvanları yasası görüşmeleri öncesinde milletvekillerine hitaben bir mektup göndererek yasanın geçirilmemesi çağrısında bulundu.
Avrupa Parlamentosu Üyesi Anja Hazekamp ve Hollanda Ulusal Parlamentosu Üyesi Ines Kostic imzalı mektupta, Hollanda'da sokak hayvanları sorununun çözümünde kullanılan Yakala, Kısırlaştır, Aşıla ve Yerine Bırak yönteminin kanıtlanmış başarı sonuçlarına yer verilirken, yasanın Türkiye'nin itibarı ve insanların psikolojisi üzerinde yaratacağı olumsuz sonuçlara vurgu yapıldı. YAKALA, KISIRLAŞTIR, AŞILA VE YERİNE BIRAK Hazekamp ve Kostic, Hollanda'nın sokak köpeklerini ortadan kaldırmada elde ettiği başarının, "Yakala, Kısırlaştır, Aşıla ve Yerine Bırak" yönteminin uygulanması ve köpeklerin çiplenmesi, kaydedilmesi ve sahiplenilmesi ile mümkün olduğunu vurguladı. Ayrıca, Hollanda’da köpeklerin mikroçiplenmesinin zorunlu olduğunu ve bunun hayvanların terk edilme oranını azalttığını belirttiler. AB VE ULUSLARARASI TAAHHÜTLER Avrupa Birliği’nin hayvanların duyarlı varlıklar olarak tanınmasına yönelik yasa tasarısı sunduğuna dikkat çeken mektup, AB'nin Türkiye ile uyumlu adımlar atmasının memnuniyetle karşılanacağını ifade etti. Türkiye’nin, Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü’nün (WOAH) imzaladığı Hayvan Refahı Stratejisi’ne uyma taahhüdü de hatırlatıldı. "TÜRKİYE GİBİ MEDENİ BİR TOPLUMA YAKIŞMAMAKTADIR" Mektupta, hayvanların topluca öldürülmesinin uluslararası alanda olumsuz yankılar uyandıracağı ve Türkiye'nin itibarına zarar vereceği ifade edildi. Ayrıca, sokak hayvanlarına yönelik devlet destekli şiddetin toplumda şiddeti artırabileceği ve kamu sağlığını tehdit edebileceği uyarısında bulunuldu. TÜRKİYE’YE ÇAĞRI Hazekamp ve Kostic, Türkiye’den sokak hayvanlarının toplu öldürülmesine izin verecek yasa tasarısının geçmemesini ve bunun yerine “Yakala, Kısırlaştır, Aşıla ve Yerine Bırak” yönteminin güçlendirilmesini talep etti. Ayrıca, ulusal ve uluslararası hayvan refahı kuruluşlarıyla iş birliği yapılmasının önemini vurguladılar.
Avrupa Parlamentosu üyesi iki vekil, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda yapılacak sokak hayvanları yasası görüşmeleri öncesinde milletvekillerine hitaben bir mektup göndererek yasanın geçirilmemesi çağrısında bulundu.

Avrupa Parlamentosu Üyesi Anja Hazekamp ve Hollanda Ulusal Parlamentosu Üyesi Ines Kostic imzalı mektupta, Hollanda'da sokak hayvanları sorununun çözümünde kullanılan Yakala, Kısırlaştır, Aşıla ve Yerine Bırak yönteminin kanıtlanmış başarı sonuçlarına yer verilirken, yasanın Türkiye'nin itibarı ve insanların psikolojisi üzerinde yaratacağı olumsuz sonuçlara vurgu yapıldı.

YAKALA, KISIRLAŞTIR, AŞILA VE YERİNE BIRAK

Hazekamp ve Kostic, Hollanda'nın sokak köpeklerini ortadan kaldırmada elde ettiği başarının, "Yakala, Kısırlaştır, Aşıla ve Yerine Bırak" yönteminin uygulanması ve köpeklerin çiplenmesi, kaydedilmesi ve sahiplenilmesi ile mümkün olduğunu vurguladı. Ayrıca, Hollanda’da köpeklerin mikroçiplenmesinin zorunlu olduğunu ve bunun hayvanların terk edilme oranını azalttığını belirttiler.

AB VE ULUSLARARASI TAAHHÜTLER

Avrupa Birliği’nin hayvanların duyarlı varlıklar olarak tanınmasına yönelik yasa tasarısı sunduğuna dikkat çeken mektup, AB'nin Türkiye ile uyumlu adımlar atmasının memnuniyetle karşılanacağını ifade etti. Türkiye’nin, Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü’nün (WOAH) imzaladığı Hayvan Refahı Stratejisi’ne uyma taahhüdü de hatırlatıldı.

"TÜRKİYE GİBİ MEDENİ BİR TOPLUMA YAKIŞMAMAKTADIR"

Mektupta, hayvanların topluca öldürülmesinin uluslararası alanda olumsuz yankılar uyandıracağı ve Türkiye'nin itibarına zarar vereceği ifade edildi. Ayrıca, sokak hayvanlarına yönelik devlet destekli şiddetin toplumda şiddeti artırabileceği ve kamu sağlığını tehdit edebileceği uyarısında bulunuldu.

TÜRKİYE’YE ÇAĞRI

Hazekamp ve Kostic, Türkiye’den sokak hayvanlarının toplu öldürülmesine izin verecek yasa tasarısının geçmemesini ve bunun yerine “Yakala, Kısırlaştır, Aşıla ve Yerine Bırak” yönteminin güçlendirilmesini talep etti. Ayrıca, ulusal ve uluslararası hayvan refahı kuruluşlarıyla iş birliği yapılmasının önemini vurguladılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sariyersoz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.