Gazetecilerden ''Geçinemiyoruz'' Eylemi: ''Dolu Haber Boş Cüzdanla Yapılmaz''

Gündem 22.07.2024 - 14:07, Güncelleme: 22.07.2024 - 14:07 1624+ kez okundu.
 

Gazetecilerden ''Geçinemiyoruz'' Eylemi: ''Dolu Haber Boş Cüzdanla Yapılmaz''

İzmir Alsancak’ta bir araya gelen gazeteciler, ‘’Geçinemiyoruz’’ eylemi düzenledi. TGS İzmir Şube Başkanı Nil Kahramanoğlu, “Evine girecek ekmeğin derdine düşmüş bir gazeteciden iyi haber bekleyemezsiniz’’ dedi.
''DOLU HABER BOŞ CÜZDANLA YAPILMAZ'' İktidarın halkı açlığa mahkum ettiği Türkiye’de geçinemeyen gazeteciler İzmir’de buluştu. Alsancak’ta bulunan Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde toplanan gazeteciler ‘Geçinemiyoruz’ eylemi düzenledi. “Geçinemiyoruz, haberiniz olsun” yazılı pankart ile Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne doğru yürüyüşe geçen gazeteciler “Krizin bedelini patronlar ödesin”, “Maaşlar dipte enflasyon zirvede” ve “Dolu haber boş cüzdanla yapılmaz” yazılı dövizler taşıdı. ''YOKSULLAŞMADAN GAZETECİLER DE NASİBİNİ ALIYOR'' Yürüyüşün ardından basın açıklaması gerçekleştirildi. TGS İzmir Şube Başkanı Nil Kahramanoğlu, “İktidar her ne kadar bu krizi kabul etmese de özellikle son iki yıldır ciddi bir yoksullaşma yaşanmakta. Elbette bu yoksullaşmadan gazeteciler de nasibini alıyor. Biz gazetecilerin ortalama ücretleri, açlık sınırına hatta onun da altına geriledi. Türk-İş’in Haziran verilerine göre Türkiye’de açık sınırı 18 bin 978 lira. En temel tüketim maddelerine hemen her gün zam gelmekte ancak TÜİK’in hayali enflasyon oranı nedeniyle ücretler gerçek enflasyonun çok altında yükseltilmekte. Son yıllarda TÜİK, gerçek enflasyonun yarısının da altında oranlar açıkladığı için, ücretlerimize yapılan zamlar da gerçekçi olmadı” diye konuştu. ''FATURASINA BAKMAKTAN KORKAN GAZETECİDEN ÖZVERİLİ ÇALIŞMA BEKLEYEMEZSİN'' Kahramanoğlu, ““Evine girecek ekmeğin derdine düşmüş bir gazeteciden iyi haber bekleyemezsiniz. Ev sahibinden gelecek telefondan, elektrik-su faturasına bakmaktan korkan gazeteciden özverili çalışma bekleyemezsiniz. Çocuğunun oyuncak istemesinden korkan gazeteciden basın özgürlüğünü savunmasını bekleyemezsiniz. Kitap alamayan, sinemaya, tiyatroya, konsere gidemeyen gazeteciden yaratıcılık bekleyemezsiniz. Gazetecilik, tarihin hiçbir döneminde çok para kazanılan bir meslek olmadı ancak bu dönemki kadar da yoksullaşmamıştık” ifadelerini kullandı.
İzmir Alsancak’ta bir araya gelen gazeteciler, ‘’Geçinemiyoruz’’ eylemi düzenledi. TGS İzmir Şube Başkanı Nil Kahramanoğlu, “Evine girecek ekmeğin derdine düşmüş bir gazeteciden iyi haber bekleyemezsiniz’’ dedi.

''DOLU HABER BOŞ CÜZDANLA YAPILMAZ''

İktidarın halkı açlığa mahkum ettiği Türkiye’de geçinemeyen gazeteciler İzmir’de buluştu. Alsancak’ta bulunan Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde toplanan gazeteciler ‘Geçinemiyoruz’ eylemi düzenledi. “Geçinemiyoruz, haberiniz olsun” yazılı pankart ile Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne doğru yürüyüşe geçen gazeteciler “Krizin bedelini patronlar ödesin”, “Maaşlar dipte enflasyon zirvede” ve “Dolu haber boş cüzdanla yapılmaz” yazılı dövizler taşıdı.

''YOKSULLAŞMADAN GAZETECİLER DE NASİBİNİ ALIYOR''

Yürüyüşün ardından basın açıklaması gerçekleştirildi. TGS İzmir Şube Başkanı Nil Kahramanoğlu, “İktidar her ne kadar bu krizi kabul etmese de özellikle son iki yıldır ciddi bir yoksullaşma yaşanmakta. Elbette bu yoksullaşmadan gazeteciler de nasibini alıyor. Biz gazetecilerin ortalama ücretleri, açlık sınırına hatta onun da altına geriledi. Türk-İş’in Haziran verilerine göre Türkiye’de açık sınırı 18 bin 978 lira. En temel tüketim maddelerine hemen her gün zam gelmekte ancak TÜİK’in hayali enflasyon oranı nedeniyle ücretler gerçek enflasyonun çok altında yükseltilmekte. Son yıllarda TÜİK, gerçek enflasyonun yarısının da altında oranlar açıkladığı için, ücretlerimize yapılan zamlar da gerçekçi olmadı” diye konuştu.

''FATURASINA BAKMAKTAN KORKAN GAZETECİDEN ÖZVERİLİ ÇALIŞMA BEKLEYEMEZSİN''

Kahramanoğlu, ““Evine girecek ekmeğin derdine düşmüş bir gazeteciden iyi haber bekleyemezsiniz. Ev sahibinden gelecek telefondan, elektrik-su faturasına bakmaktan korkan gazeteciden özverili çalışma bekleyemezsiniz. Çocuğunun oyuncak istemesinden korkan gazeteciden basın özgürlüğünü savunmasını bekleyemezsiniz. Kitap alamayan, sinemaya, tiyatroya, konsere gidemeyen gazeteciden yaratıcılık bekleyemezsiniz. Gazetecilik, tarihin hiçbir döneminde çok para kazanılan bir meslek olmadı ancak bu dönemki kadar da yoksullaşmamıştık” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sariyersoz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.