Trump'a Suikast Girişiminde Bulunan Thomas Matthew Crooks Kimdir?

Pensivanya’nın Butler kentindeki seçim mitinginde ABD Başkan adayı Donald Trump'a saldıran şahsın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu FBI tarafından kısa sürede tespit edildi. Crooks, Trump'ın konuşma yaptığı esnada sahneye doğru üç el ateş açtıktan saniyeler sonra ABD gizli servisi CIA ajanları tarafından vurularak öldürüldü. FBI, Crooks’un açtığı ateş sonucu bir kişinin hayatını kaybettiğini, iki kişinin ise ağır yaralandığını açıkladı. Donald Trump ise, kurşun sıyırması sonucu kulağından yaralandı. FBI, saldırının nedenini araştırma6ya devam ediyor.

KİMLİKSİZ GELMİŞ

Emniyet güçlerinin yaptıkları açıklamada, Crooks'un olay yerine kimliksiz geldiği ve kimliğinin başka yöntemlerle tespit edildiği belirtildi. FBI ajanı Kevin Rojek, konuyla ilgili olarak "Biyometrik onay için fotoğraflara baktık. Şüphelinin DNA’sını laboratuara gönderdik" ifadelerini kullandı.

CUMHURİYETÇİ KAYDI VAR

Eyalet seçmen kayıtları Crooks'un, Trump’un partisi olan Cumhuriyetçi Parti'ye kayıtlı olduğunu gösteriyor. Yaklaşan 5 Kasım seçimlerinde Crooks, ilk kez oy kullanacaktı. 

BABASI ANLAM VEREMEDİ

Crooks'un babası olan 53 yaşındaki Matthew Crooks, CNN'e konuştu. Ne olduğunu anlayamadığını belirten Matthew Crooks, tam bir açıklama yapmadan önce kolluk kuvvetlerine ifade vereceğini bildirdi. Pittsburgh Tribune-Review gazetesinin haberine göre Thomas Crooks, 2022 yılında Bethel Park Lisesi'nden mezun oldu. Gazeteye göre Ulusal Matematik ve Bilim Girişimi’nden 500 dolarlık bir "yıldız ödülü" aldı. Crooks’un evinin önüne konuşlanan onlarca polis ve FBI arabası, saldırganın evini araştırdı. Evin içersine bomba imha ekiplerinin de girdiği görüldü. Crooks’un evine olan tüm giriş ve çıkışlar, emniyet güçleri tarafından korunuyor.