TBMM'de Baba Kıyağı: Tam Bir Liyakat!

Kamuda yapılan son atamalar, 'liyakat' tartışmalarını alevlendirdi. AK Parti eski milletvekili Necdet Ünüvar’ın kızı ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin kızı TBMM’de kadroya alınırken, Ünüvar'ın kızını işe aldırmak için bir bürokratın görevden alındığı biliniyor.

İŞE ALINMASI İÇİN BÜROKRAT GÖREVDEN ALINDI

AK Parti’den 4 dönem milletvekilliği yapan Ünüvar, 2020’de Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne atandı. Ünüvar’ın kızı Münevver Şeyma Solmazgül kamuda yapılan son atamalarla Meclis’te işe alındı. Destek Hizmetleri Başkanlığı’nda Başkan Yardımcısı olarak işe başlayan Solmazgül’ün göreve atanabilmesi için Başkan Yardımcısı Arif Erdal isimli bürokrat görevden alındı. Solmazgül’ün yaklaşık 100 bin lira maaş alacağı iddia ediliyor.

2013'TE DE OĞLU ATANMIŞTI

Eski AK Parti'li vekil Ünüvar'ın oğlu Alaattin Ünüvar da 2013’te üniversiteyi bitirdikten bir süre sonra dönemin Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından müşavir olarak atanmıştı. 25 yaşında memuriyet sınavına bile girmeden devlette kadro alan Alaattin Ünüvar halen Ticaret Bakanlığı’nda Destek Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı olarak görevde bulunuyor. 

BBP lideri Destici’nin kızı Özgül Hilal Destici de Meclis Strateji Geliştirme Başkanlığı’nda ‘programcı’ kadrosundan göreve alındı.