Sarıyerli Muhtarlar İETT'yi topa tuttu: Ulaşım Yok!

İETT-İlçe buluşmaları'nın Sarıyer etabı Sarıyer Belediyesi Boğaziçi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Muhtarların İETT'yi adeta topa tuttuğu toplantıda ulaşım sorunlarına çözümler arandı. Muhtarların en büyük sıkıntısı ise İETT tarafından taksiye dönüştürülen dolmuşların oluşturduğu boşluk olduğu aktarıldı.

MUHTARLAR SIKINTILARINI DİLE GETİRDİ

Zekeriyaköy Mahalle Muhtarı Semra Özkaya: İETT şoförleri köye girmek istemiyor. Burada sağlık ocağı, cami, muhtarlık var. Vatandaşın ulaşım konusunda sıkıntısının giderilmesini istiyoruz. Bakış açısı şu; Zekeriyaköy'de gelir seviyesi yüksek, herkesin arabası var. Bu zihniyetten kurtulun. 41 ve 154 sefer sayılı otobüslerin sıklığının artırılması gerekiyor.

OTOBÜS ŞOFÖRLERİNİZE PSİKOLOJİK DESTEK VERİN!

Otobüs şoförlerinize psikolojik destek verin. Yol tıkalı olsa muhtarlara el kol hareketi yapıp söyleniyorlar. Köy içinde sabırsızlar, beklemek istemiyorlar.

ARAÇLAR YOLDA KALIYOR, KALACAĞI DA BİLİNİYOR

Kocataş Mahalle Muhtarı Serdal Doğan: Ulaşım sorunu yaşayan bir mahallenin muhtarıyım. Gece son seferlerde otobüsleriniz yolda kalıyor. Hacıosman'dan 00:15'de kalkan otobüs sürekli olarak Sedatkent rampasında yolda kalıyor. Neden kalıyor dedim? Arızalandı dediler. Şoför dedi ki araçta yakıt yok. Ben durumu bildirdim ama merkezden bana dediler ki sen git seferini yap, araç kalırsa biz aracı çektiririz. sayın İETT Müdürü, siz aracı alırsınız ama orada kalan, gecenin o saatinde yolda kalan vatandaşı kim alacak? 

ŞOFÖRLÜK YAPMAYACAKSA GİTSİN ÇOBANLIK YAPSIN

Pınar Mahallesi Muhtarı Ayhan Yılmaz: 29 nolu otobüs hattı havayı azıcık bulutlu görsün mahallemizde bulunan rampaya girmiyor. trafik oluyormuş, bunu bahane ediyor. Şoförlük yapmak istemiyorsa gitsin çobanlık yapsın. Sefer sayılarınız çok yetersiz mahalleli mağdur. Bu sıkıntılarımıza kulak tıkamazsanız mutlu olurum.

Cumhuriyet Mahallesi Elif Kılınç: Akşam saatlerinde Hacıosman durağınız çok yoğun oluyor. Otobüsler vatandaşın tamamını alamıyor. Cuhuriyet mahallesi caminin önüne kapalı durak istiyoruz. Güneşin açıkça vurduğu bir bölge. Yaşlılarımız da olumsuz etkileniyor. Mahallemizden Sarıyer'e ulaşımımız yok, bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz.

Maden Mahalle Muhtarı Nizamettin Temürcük: Yunusemre mahallesi'ndeki otobüslerimizin sefer sıklığı yetersiz. Haftasonları çok yoğun oluyor.

Reşitpaşa Mahale Muhtarı Niyazi Civelek: Beyaz şapkalı minibüsler mahallemizden kaldırıldı. Yerine 41SF hattı konuldu ancak bu ihtiyacın sadece yüzde 20'sini karşılıyor. Bu konuda ek hat talep ediyoruz.

Demirciköy Mahalle Muhtarı Nebahat İmamoğlu: Rica ediyorum, araçlarınızı yenileyin. Araçlarınız çok yağ akıtıyor ve arızalanıyor. haftada 2-3 araç orada geliyor, tamir sebebiyle sefere çıkamıyor. 

Tarabya Mahalle Muhtarı Mehmet Kadir Reisoğlu: Tarabya Merkez'den Hacıosman'a otobüs seferleri yetersiz olduğu için sabah akşam vatandaş yürümek zorunda kalıyor. Bu soruna çare bulursanız çok sevinirim

Darüşşafaka Mahalle Muhtarı Hüseyin Sarıuçak: Sayın İmamoğlu'na, Oktay Aksu'ya ve İETT yetkililerine böyle bir organizyon için çok teşekkür ederim. Benim 9 bin 500 nüfusum var. Taksi durağının orada ne hikmetse hep aynı yerde otobüsleriniz arızalnıyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde. Dah önce defalarca görüştük, bu sorunun çözülür denildi ama ne yazık ki çözülmedi.

Büyükdere Mahalle Muhtarı Ali Yazıcı: 42 T sefer sayılı hattı mahallemiz geri istiyor. Bu hattın yeniden getirilmesini istiyoruz. Ayrıca duraklarınız çok bakımsız. Üzerlerinde 10 metre ot büyümüş. Bu konuda ilginizi rica ediyorum. Araçlarınızın bekleme süresi çok uzun. En az 10-20 dakika. Ben o aracın yaktığı yakıta ve vatandaşın giden vaktine üzülüyorum.

Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu: 42 T için şunu söyliyim. Metro ulaşımı çok rahat Taksim'e. Bana özel şoförle git deseler taksime aracımla gitmem. Önemli olan şu mahalleden getirdiğin yolcuyu metro aktarmasıyla ilave para ödetmeden Taksim'e taşıyabiliyorsan önemli olan bu.

Kireçburnu Mahalle Muhtarı Çağlar Coşkun: Burada iki araç çalışıyor. Sabah okul saatinde çocuklar balık istifi gibi istiflenere taşınıyor. Bu da onların psikolojisini etkiliyor. Doğal olarak bu, şoföre de yansıyor.

Toplantıda muhtarların şikayetlerini ve taleplerini dinleyen Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, toplantının veirmli geçtiğini ifade ederek, "Bu toplantı dostlar alışverişte görsün toplantısı değildir, onu söyleyeyim. Sorunları çözmek için buradayız, ve görüyorsunuz çözeceğiz!" diyerek toplantının önemine bir kez daha vurgu yaptı.

Sarıyer Meclis Üyesi (Kazım Karabekir Mah.): Saatte bir kez gelen otobüs, yok demektir. Çocuklarımız hastalandığında hastaneye götüremiyorlar. Okula giderken zorluk çekiyorlar. Bu sorunu küçük araçlar kiralanarak çözülmesini talep ediyorum.

Ayazağa Mahalle Muhtarı Mustafa Karaman: Bizim çok byük sorunlarımız var. Minibüslerimizi İBB taksiye döndürdüğü için minibüs sayımız 6'ya düştü. Sabah 7-10 akşam 16-21 arası büyük mağduriyet yaşıyoruz. Bunu defalarca İETT'ye bildirdim. Bize hep kaçamak cevaplar verildi. Bu konuyla ilgili sabah ve akşam saatlerinde ek sefer talep ediyoruz. 50 D hattının Alibeyköy Cep Otogarı'na kadar uzatılmasını istiyoruz. Oktay Başkan'a ve sizlere teşekkür ediyorum.

Huzur Mahalle Muhtarı Sevda Ergin: Bizim sizden tek isteğimiz sefer sıklığını artırmanız.