Narin’in Otopsi Raporu Tamamlandı: Kaybolduğu Gün Boğularak Öldürüldü

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de ilçeye bağlı Tavşantepe Mahallesi'ndeki dere yatağında cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın Adli Tıp raporu tamamlandı.

Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu, cinayete ilişkin adli belgeler ile otopsi raporunu değerlendirilerek hazırladığı raporu Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. 

Narin'in kaybolduğu 21 Ağustos Çarşamba günü "ağız burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılmasına bağlı" olarak öldüğü belirtildi.

"AĞIZ BURUN KAPANMASI VE BOYNA BASI SONUCU..."

Raporda, "Çocuğun ölümünün ağız burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılmasına bağlı meydana gelmiş olduğu, oy birliği ile mütalaa edilmiştir," denildi.

CİNSEL SALDIRI İÇİN DEĞERLENDİRME YAPILAMIYOR

Ayrıca, "mevcut verilerle Narin Güran'ın cinsel saldırıya maruz kalıp kalmadığı hususunda tıbben değerlendirme yapılamadığı" ifadelerine yer verildi.  

BACAĞINDAKİ KOPMA ÖLÜM SONRASI OLUŞMUŞ

Raporda ayrıca, sol diz altından bacağın kopmasına neden olan travmanın, ölüm sonrası hayvanlar tarafından oluşturulmuş nitelikte olduğu aktarıldı.

Narin'in abisi Enes Güran'ın kolundaki diş izleriyle ilgili çalışma yürüten Adli Tıp 2. İhtisas Kurulu'nun mütalaasının Bugün açıklanması bekleniyor.