Narin’in Ablasının Ölüm Nedeni Ortaya Çıktı

Diyarbakır’da Tavşantepe’ye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz deresinde çuval içerisinde üzeri taş ile kapatılarak kamufle edilen Narin Güran, soruşturması kapsamında gözaltına alınan aile bireylerinin Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığındaki sorgulamaları tamamlandı.

72 saatlik gözaltı süresi dolduğu için uzmanların sorgu ekiplerinin yürüttüğü çapraz sorgu işlemi tamamlandıktan sonra gecenin ilerleyen saatlerinde ifade alım işlemlerine geçildi. CMK’ya göre müdafi eşliğinde alınması zorunluluğu olduğu için Diyarbakır Barosunun görevlendirdiği avukatlar da ifade alındığı sırada şüphelilerin yanında hazır bulundu.

BİZ DE BİLMİYORUZ DEDİLER

Narin’in ailesi: anne, baba ve ağabeyinin de aralarında bulunduğu yakın akrabalardan oluşan 22 kişinin suçlamaları kabul etmedikleri, kim tarafından öldürüldüğünü bilmedikleri, kendileri de bu işin çözülmesini istediklerini kaydettiler ve bu bağlamda ifade verdiler.

İfade süreci tamamlandı. Bugün içerisinde sıkı güvenlik tedbirleriyle Diyarbakır Adliyesine götürülecekleri öğrenildi.

Şüphelilerin soruşturmayı yürüten 3 savcı tarafından sorgulanıp ifadelerinin alınmasının ardından nöbetçi Sulh Ceza Sorgu hakimliğine götürülecekleri ifade edildi.

MERDİVENDEN DÜŞEREK DEĞİL ZATÜRREDEN ÖLMÜŞ

Narin’in cansız bedeninin bulunmasından hemen sonra engelli 5 yaşındaki ablası Tülin’in de 2009 yılında şüpheli bir şekilde öldüğü ortaya çıktı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, küçük kızın yaşamını yitirmiş olduğu Çocuk Hastalıkları Hastanesi Arşiv ve Dokümantasyon birimine yazı yazarak Tülin’in hastane kayıtlarını istedi.

Tülin’e yapılan tedavi; radyolojik kayıtları; tahlil ve tetkik sonuçları ile hangi teşhisin konulduğu ve nasıl bir tedavi uygulandığı, ölüm nedeninin kayıtlara nasıl geçtiğine dair belgeleri istedi. 

Jandarmaya iletilen yazıda 5 yaşındaki Tülin’in hastane kayıtlarına hastalığa bağlı doğal ölüm olarak geçtiği ifade edildi.

OTOPSİ YAPILMADI DOĞAL ÖLÜM DENDİ

Tülin’in cansız bedeninde travmatoloji bir bulguya rastlanmadığı, ölümünün herhangi bir darp ve cebir izine bağlı olmadan akciğer enfeksiyonuna bağlı solunum yetmezliği ve zatürre sonucu yaşamını yitirmiş olduğu ifade edildi. Otopsi yapılmadan, doğal ölüm diyerek kayıtlara geçtiği için Tülin Güran’ın ölümüyle ilgili tüm kayıtlar aslı gibidir yapılarak Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere Jandarma Komutanlığına gönderildi. Başsavcılığın şüpheli bir durum tespit etmesi halinde Tülin’in de mezarının açılarak soruşturma başlatılabileceği, ancak gerek görülmediği halde incelemenin soruşturmaya dönüştürülmeden tamamlanacağı kaydetti.