Lüks Yat Akdeniz Sularında Katil Balinalar Tarafından Batırıldı

Portekiz'den Yunanistan'a gitmek üzere Akdeniz'e açılan 128 bin dolarlık (4.221.772,80 TL) bir yat, katil balinaların saldırısına uğrayan "Bonhomme William" isimli yat, parçalara ayrılarak battı. New York Post'un haberine göre, IT şirketi sahibi Robert Powell, doğum gününü kutlamak üzere arkadaşları ve mürettebatla birlikte Portekiz'in Vilamoura kentinden yelken açtı. 10 gün sürmesi planlanan gezinin 22. saatinde, yatın etrafını bir grup katil balina sardı.

KAYAYA ÇARPTIKLARINI SANMIŞ

Şirket Sahibi Robert Powell, balinaların ilk darbesini hissettiği sırada bir kayaya çarptıklarını sandığını söyleyerek "İkinci darbede teknenin arka tarafına baktım ve suda, koyu renkli bir katil balinanın yansımasını gördüm" dedi.

Öte yandan balinaların parçalanana kadar tekneye vurduğunu anlatan Powell, "Bence kesinlikle oyun oynamıyorlardı, tam olarak ne yaptıklarını biliyorlardı. Tekne zayıf noktalarını tanıyor, onu nasıl batıracaklarını biliyorlardı" açıklamalarında bulundu.

1.5 SAAT BOYUNCA DURMADAN VURMUŞLAR

Powell, balinaların birbirlerinden ayrılarak teknenin özellikle arka tarafında belirli noktalara odaklandığını söyleyerek "Tek niyetleri tekneyi batırmaktı" dedi. Powell'ın iddiasına göre beş balina, koordineli bir saldırı ile yata yaklaşık 1.5 saat boyunca durmadan vurdu.

GELEN YARDIM SAYESİNDE KIL PAYI KURTULDULAR

Yat, Balinaların yaklaşık 15 darbesinden sonra su almaya ve batmaya başlayınca Powell ve diğerleri, telsizle çağrılan yardım sayesinde tekneyle alabora olmaktan kıl payı kurtularak İspanyol kurtarma gemisine tahliye edildi. Bonhomme William isiml yat ise İspanya kıyılarından iki mil uzakta bir noktada Akdeniz'in derinliklerine gömüldü.