İstanbul Polisi'nden Dev Uyuşturucu Operasyonu: 81 Şüpheli Yakalandı

Bu çalışmanın en dikkat çeken ismi, İnterpol tarafından "doping, kara para aklama ve uyuşturucu" suçlarından Kırmızı Bülten ile aranan İsveçli Alexander Gustafsson oldu.

DARK WEB'İN EN BÜYÜK UYUŞTURUCU BARONLARINDAN BİRİ

Dark Web'deki en büyük uyuşturucu sitelerinden birinin sahibi olan ve Beşiktaş'taki bir otelde ele geçirilen Gustafsson'un, bugüne kadar 17 bin kişiye uyuşturucu sattığı ve 100 milyon dolara yakın para kazandığı tespit edildi. Gustafsson'un sporculara doping içerikli madde ve ilaçlar sattığı da iddia edildi.

İSTANBUL EMNİYETİ'NDEN OPERASYON

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri, geçmişte işledikleri uyuşturucu suçlarından ötürü tutuksuz yargılanırken hapis cezaları kesinleşen ve aranan firarilere yönelik "Aranan Şahıslar Uygulaması" gerçekleştirdi.

INTERPOL TARAFINDAN ARANAN İSVEÇLİ FİRARİ ALEXANDER GUSTAFSSON YAKALANDI

"Uyuşturucu Madde Ticareti, Kara Para Aklama ve Doping" suçlarından ötürü İnterpol tarafından Kırmızı Bülten ile aranan ve 11 yıl 8 ay hapis cezası bulunan İsveçli Alexander Gustafsson (32), Özel Harekat Polisleri'nin de katıldığı operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

Bu büyük operasyon, İstanbul Polisi'nin uyuşturucu ticareti yapan firarilere yönelik mücadelesindeki başarısını bir kez daha gözler önüne serdi. Gustafsson'un yakalanması, Dark Web üzerinden uyuşturucu ticaretine büyük bir darbe vurdu.