İsrail Savaş Uçakları Yemen’e Karşı Saldırı Düzenledi!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'in merkezinde Husiler tarafından düzenlenen İHA saldırısının yankısı sürüyor. İsrail ordusunun güvenlik zafiyeti yüzünden tespit edildiği halde önlenemeyen saldırı büyük korkuya yol açmış ve güvenlik güçlerine büyük eleştiriler yönelmişti. İsrail basını ise bugün ülkeyi yıkıma sürükleyecek çok daha korkunç bir topyekûn saldırının kapıda olduğunu yazdı. Öte yandan İsrail savaş uçaklarının Yemen’e saldırı düzenlediği bildirildi. Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde Limanı'nda güçlü patlamalar meydana geldi. İsrail haber sitesine konuşan ABD'li kaynaklar saldırıyı İsrail'in düzenlediğini belirtti.

YEMEN GAZZE’YE DESTEĞİNİ YENİLEDİ

Husilerin sözcüsü Muhammed Abdusselam ise X sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, İsrail'in, Hudeyde Limanı'ndaki petrol tankları ve elektrik santralinin de aralarında bulunduğu sivil tesisleri hedef alan saldırısının, Yemen'in Gazze'ye verdiği desteği durdurması için düzenlendiğini belirtti.

Abdusselam, "Bu, (Gazze'ye verilen desteğin durması) gerçekleşmeyecek bir düştür. Bu saldırı, Yemen halkının ve silahlı kuvvetlerinin sadece kararlılığını ve azmini artıracaktır." ifadesini kullandı.

Tel Aviv'in merkezindeki ABD Büyükelçiliği yakınlarında cuma yerel saatle gece 03.00'te İHA saldırısıyla güçlü bir patlama meydana gelmişti. Patlamada, bir kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi şarapnel parçaları ve patlamanın etkisiyle yaralanmıştı.

HUSİLERDEN AÇIKLAMA GELDİ: ARAP ÜLKELERİNE UYARI

Husiler, saldırıyla ilgili jet hızında bir açıklama yaptı. İsrail'in saldırılarına karşılık verileceğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Saldırılarımızı durdurmaya çalışacak tüm Arap ülkeleri de İsrail gibi saldırıya uğrayacak.Yemen'in Gazze'ye karşı tutumu sağlam ve değişmeyecek, Yemen'in Gazze'yi destekleyen operasyonları da durmayacak. Bu saldırıya karşılık verilmesi kaçınılmazdır ve Yemen halkı tüm şer odaklarından daha güçlüdür.