Yürümeyen merdivenler Sarıyerlileri yordu

Metro duraklarından çalışmayan yürüyen merdivenler onlarca sorun ile boğuşan Sarıyerlilerin toplu taşımada yaşadıkları sıkıntıları daha da çekilmez hale getiriyor.

M2 Yenikapı-Hacıosman Metro hattı, Hacıosman Metro durağı yürümeyen merdivenlerle İstanbullulara ter döktürüyor. 24 kilometre uzunluğundaki M2 Yenikapı-Seyrantepe-HacıOsman Metro Hattı'nda 16 istasyon bulunuyor ve Sarıyer'i Taksim'e, Aksaray'a bağlıyor. İstanbul'da en çok yolcu sirkülasyonunun yaşandığı bu ana hatta özellikle Hacıosman metro hattındaki asansörler ve yürüyen merdivenler çalışmıyor. 

Nüfusu 20 milyonu aşan İstanbul`da iş, okul başta olmak bir yerden bir yere gitmenin en hızlı yolu kuşkusuz toplu taşıma. Otobüs, vapur, metro, metrobüs, tramvay ve Marmaray bu yüzden İstanbulluların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Yaşlı, engelli ve bebek arabasıyla toplu taşımayı kullananların öncelikli tercihi rahatlığından dolayı asansör ve yürüyen merdivenler oluyor. Ancak ne zaman bakımı biteceğine dair bilginin paylaşılmadığı yürümeyen merdivenler ve çalışmayan asansörlerin yaşattığı mağduriyetten başta engelli ve yaşlılar olmak üzere tüm yolcular nasibini alıyor.

Yürüyen merdiven konusunda da megakentte yaşayanları en çok mağdur eden yine bu hat