Narin’e Acı Veda: Köyüne Defnedildi

Diyarbakır’da Kuran kursundan dönerken kaybolan ve kendisinden 19 gündür haber alınamayan Narin’in cansız bedeni dere yatağında çuval içerisinde bulundu. Narin Güran son yolculuğuna uğurlandı. Narin için komşu köy Batıkarakoç’taki camide cenaze namazı kılındı. 8 yaşındaki Narin için yetişkin tabutu kullanılarak başına duvak konuldu.

24 GÖZALTI: ANNESİ VE BABASI TUTUKLANDI

Küçük Narin’in cansız bedeninin bulunmasıyla annesi babası ve kardeşi dahil 24 kişi olayla ilgili gözaltına alındı. Otopsi işleminin tamamlandığını belirten Adalaet Bakanı Yılmaz Tunç, alınan örneklerin incelendikten sonra kesin ölüm nedeniyle ilişkin rapor düzenleyeceğini belirtti.

Narin’in DNA örneğinin bulunduğu otomobil de incelenmek üzere tekrar Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.

YAKINLARINA TESLİM EDİLDİ

Narin Güran’ın cenazesi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nun yapmış olduğu otopsiden sonra yakınlarına teslim edildi.

NARİN’E VEDA

Narin için Batıkarakoç'taki camide cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına beş imam katıldı. 8 yaşındaki Narin için yetişkin tabutu kullanıldı. Tabutun başına duvak konulduğu görüldü. Camiye gelinlikte getirildi.

‘’MUSALLA TAŞINDA YATAN BİZİM VİCDANIMIZDIR’’

Narin’in cenaze namazını kıldıran imam:

"Bugün burada musallada yatan bizim vicdanımızdır, insanlığımızdır. Cenabı Hak bizleri vicdan sahibi, ahlaklı insanlardan eylesin. Toplumun olarak insanlığımızı yeniden gözden geçirir, hatırlarız; ahlaklı bir toplum olma yolunda ilerleriz. Narin cennettedir, masum bir yavrumuz katledildi. Emin olun cennette. Bunun hesabını yapanlardan hesabı sorulacaktır. Benim korkum bu yavrumuzun cenazesini kılıyoruz, nasıl hesap vereceğiz. Bunu yeniden gözden geçirmemiz lazım" dedi.

OKULLAR AÇILDIĞI GÜN KENDİ KÖYÜNDE DEFNEDİLDİ

Narin 9 Eylül 2024’te okulların açıldığı ilk günde kendi köyünde toprağa verildi. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da cenazeye katıldı.

ANNE VE BABAYA İZİN VERİLEMDİ 

Gözaltında olan Narin Güran’ın annesi ve babasının cenaze törenine katılmasına izin vermediği öğrenildi.

''GİDİN YALAN KONUŞUN''

Narin'in cenazesi için bekleme salonunda yaşanan tartışma ise sosyal medyada gündem oldu. Narin Güran'ın bir yakını kalabalığa “Gidin yalan konuşun, tamam mı” diye bağırdı. Yanındaki adam önce kadını susturmaya çalıştı, ardından yumruk attı.