Yeniden Refah'da 'Erdoğan' Krizi

Şen, partinin Genel Başkanvekili Doğan Aydal'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yapmış olduğu konuşmasına asla kabul edilemez diyerek istifa kararını açıkladı.

‘’BU SÖZLERİNİ ASLA KABUL ETMİYORUM’’

Şen, bu konuyla ilgili açıklamada bulundu “31 Mart 2024 yerel seçimlerinden Yeniden Refah Partisi’nden Balışeyh Belediye Başkanı olarak seçilmiş bulunmaktayım. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal’ın ‘Erdoğan Anayasayı değiştiremezse başka ülkeye gider, Amerika’ya gider’ sözlerini çirkin bir şuursuzluk ve saygısızlıktır. Bu sözlerini asla kabul etmiyorum. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik, siyasi, süreçlerde milliyetçiliğin temel alınması ve milli birlik beraberliğin hat safhada olması gerekirken, Türk İslam coğrafyasının lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yalnız bırakılmasını ve desteklenmemesini yanlış buluyorum. Cumhurbaşkanımıza yönelik parti içerisinde yer alan olumsuz tutum ve hareketler sebebiyle Yeniden Refah Partisi’nden istifa ediyorum.”

DOĞAN AYDAL NE SÖYLEMİŞTİ?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Doğan Aydal'ın "Erdoğan Amerika'ya gidecek" iddiası siyaset gündemine yerleşmişti. Ayda, Halk TV’de Gündeme Özel canlı yayında şu ifadelere yer vermişti. “Anayasa değişmezse Erdoğan’ın Amerika’ya gideceğini düşünüyorum’’

Programda hazır bulunan İsmail Saymaz, “Erdoğan ile siyaseten karşı olabiliriz, eleştirebiliriz, ama ne yapıp yapmayacağını bilmeniz gerekir. Erdoğan'ı sevmemek başka bir şey onun yapmayacağı şeyi söylemek başka bir şey. Erdoğan bu ülkeden gitmez, ihtimal vermiyorum” açıklamasında bulunmuştu.