CHP'li Sarıyer'de Neler Oluyor? Belediyede Ahbap-Çavuş İlişkisi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek tarafından Zafer Partisi'ndeki görevlerinden teşkilatı ile birlikte istifa ettirilen ve CHP'ye geçen Emir Selman'a Zeybek tarafından verilen vaatler tutulmadı. Sözlerin tutulmaması üzerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla CHP'li Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu'yu bir anlamda hedef alan Emir Selman, Aksu'nun Sarıyer esnafı yerine Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığı Kartal'dan "Ahbap-Çavuş" ilişkisi yürüttüğünü ima etti.

PARTİ ROZETİNİ ZEYBEK TAKMIŞTI

Emir Selman'ın Zafer Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı görevinden istifa ettirilmesinde kilit rol oynayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, Sarıyer'de belediye başkanlığının kazanılması halinde Selman'a seçim sonrası için birçok vaatte bulunmuştu.

KÖPRÜYÜ GEÇENE KADARMIŞ

31 Mart akşamı CHP adayı Mustafa Oktay Aksu Sarıyer'de ipi göğüsleyen aday olmuştu. Seçim öncesi adeta "bol keseden atan" Zeybek, geride kalan 3 buçuk ayda verdiği vaatlerin hiçbirini yerine getirmedi. Sarıyer'de seçimlerin kazanılmasında etkili olan Selman ise seçim öncesi Zeybek tarafından kendisine verilen sözlerin tutulmamasına sosyal medya hesabından isyan etti

Emir Selman'ın sosyal medya paylaşımları şöyle;

"KARTAL SARIYER'E TAŞINACAK DEMEDİK!"

Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu'nun Sarıyerli esnaflarla çalışmak yerine belediye organizasyonlarında Kartal'dan tanıdığı ve daha önce iş verdiği aracılarla çalıştığını iddia eden Selman sosyal medya paylaşımında, " Seçimlerde Kartal Sarıyer'e taşınacak diye bir söz vermedik. Aksine Sarıyerliler çalışacak, Sarıyerli esnaflar kazanacak dedik. Biz sözümüzün arkasındayız, peki ya siz?" ifadelerini kullandı.

MİLLİ MAÇTA BİLE "AHBAPLAR" KAZANDI

Selman, Sarıyer'de Türkiye'nin Hollanda ile oynadığı çeyrek final mücadelesini vatandaşın izlemesi için kurulan platformun da Sarıyerli değil Kartallı bir şirkete verildiğini iddia etti. "Sarıyer'de esnaf mı bitti?" diyen Selman, "Türkiye maçı için kurulan led ekranları, ses sistemi ve Yaşar Kemal Kültür Merkezi'ndeki fotoğraf çekimi işlerini hangi müdürün arkadaşı Kartallı şirketlere verildi?" ifadelerini dile getirdi.

SARIYER'DE FOTOĞRAFÇI MI KALMADI?

Yıllardır Sarıyer Belediyesi'nin fotoğraf çekimlerini yapan "Sarıyerli" Foto Cafer de eski Kartallı başkan Oktay Aksu'nun Belediye Başkanlığı görevine gelmesiyle birlikte belediyeden iş alamaz oldu. Sarıyer Belediye'sinin fotoğraf çekimlerinin yine Kartallı bir şirket olan Foto süleyman'a verildiği ortaya çıktı.

MUSTAFA OKTAY AKSU'NUN HABERİ VAR MI?

31 Mart yerel Seçim çalışmalarında Sarıyer'de bol keseden vaat dağıtan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek'in bu vaatleri verirken Mustafa Oktay Aksu'yu bilgilendirip bilgilendirmediği, onayını alıp almadığı, şuan Sarıyer Belediye Başkanlığı görevini yürütmesine rağmen Kartallı şirketlerle çalışan Mustafa Oktay Aksu'nun, Zeybek tarafından verilen bu vaatlerden haberi olup olmadığı ise merak konusu.

ÖZGÜR ÖZEL BU DURUMA NE DİYECEK?

Her fırsatta liyakattan bahseden CHP'nin Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz haftalarda belediyelerdeki ahbap-çavuş ilişkisini açıkça eleştirmiş ve CHP'li belediye başkanlarına adeta gözdağı vermişti. Hata yapma lüksümüz yok diyen Özel, "Bir işi en iyi kendisinin bir yakınının yapacağını düşünen belediyeler oluyor. Hepsini geri aldırtıyorum. Eş, dost akraba devri yok CHP'de. Liyakatli olacaksınız" ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Sarıyer Belediyesi içerisindeki bu kadrolaşmaya ne diyeceği ise merak konusu

Haber Merkezi