Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi Öncesi Soruları Yanıtladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Washington’daki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları zirvesine katılmak üzere Esenboğa havalimanına geldi.  Zirve öncesi Esenboğa Havaalanında basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından satır başları:

‘’NATO’nun bel kemiği ülkelerin başında yer alıyoruz.’’

‘’NATO Liderler Zirvesi’nde ortak değerlerimizin samimiyet testinden geçmekte olduğu Gazze’de Filistin halkına yönelik katliamları gündeme taşıyacağız. Uluslararası camianın İsrail’i durdurmakta yetersiz kaldığını vurgulayacağız.’’ ‘’ Zirveden beklentimiz müttefiklerimizin milli güvenlik hassasiyetlerini gözeten, ittifak dayanışmasını güçlendiren neticelerin elde edilmesidir. Yeni NATO Genel Sekreteri Rutte, Türkiye’ye gelecek. İlişkileri geçmişte nasıl yürütüyorsak Rutte ile de öyle yürüteceğiz.’’

NATO'nun Asya-Pasifik bölgesindeki ortakları Avustralya, Japonya, Güney Kore ve Yeni Zelanda'nın liderleri, Ukrayna Devlet Başkanı ve Avrupa Birliği temsilcileri de ilgili oturumlara katılım sağlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, zirve kapsamında katılımcı bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmesi öngörülüyor.