İmamoğlu Meydan Okudu: Cezamı Onayın, Milleti Rahat Bırakın
Belediye Meclisi’nde açıklamalarda bulunan İmamoğlu, “Savcı taraflı, suni gündem yaratılıyor.” dedi.
Ekrem İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:
Beşiktaş Belediyesi'nin Meclis salonunda konuşan İmamoğlu sözlerine geçen hafta intihar eden iki genç hukukçunun ailesine baş sağlığı dileyerek başladı.
Liyakat vurgusu yapan İmamoğlu mülakat uygulamalarını eleştirdi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldırma sözü vermesine rağmen mülakatın hala devam ettiğini söyledi. İmamoğlu mülakatta elenen genç avukat için "Hangi çok zor soruyla başarılı avukatı, o genç kardeşimizi kamuya layık görmediniz?" sorusunu sordu.
"CEZAMI ONAYIN, MİLLETİ RAHAT BIRAKIN"
Bana hayatı dart etmeye çalışana meydan okuyorum. İBB'ye ve bana ulaşmak ise hedefiniz benim yol arkadaşlarıma ve ailelerine çile çektirmenize, bahaneler yaratmanıza gerek yok. İşte siyasi yasak davam orada! Madem hedefiniz benim, bari burada mert olun. Onayın benim cezamı, milleti rahat bırakın!
ÜLKENİN EN ÖNEMLİ BEKA SORUNLARINDAN BİRİSİ
Acı örneklerle gördüğümüz gibi Türkiye'de hakimlik ve savcılık mesleklerine atama yapılırken son yıllarda liyakat değil de çok ciddi bir tırmanışla siyasal mülahazalar öne çıkıyor. Bu şekilde mesleğe kabul edilen hakim ve savcılardan beklentilerimiz artık çok aşağılara düşmeye başladı. Ülkemiz adına çok üzücü bir durumdur bu. Bu sorun ülkemizin en önemli iki beka sorunundan biridir.
Tam da bu yönüyle biz de ne yazık ki İstanbul'da adil ve tarafsız olmayan bir başsavcılıkla baş başayız. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olan beyefendi ve ekibinde bu adaletsizliği yaşamaya devam ediyor.
"RIZA KARDEŞİM ŞAFAK OPERASYONUYLA GÖZALTINA ALINDI"
Mesela gözaltı tedbiri hukuken ancak tarafların ifadeleri alınamadığında uygulanacağı bir tedbirdir. Sanki bu rutin bir uygulamaymış gibi nerede oldukları belli olan kamu görevlileri ve tabii ki belediye başkanımız Rıza kardeşim şafak operasyonuyla gözaltına alınmıştı. Burada bir şafak operasyonu yapılmasına sebep olan zorunluluk nedir? Bunu niçin yapıyorsunuz?
Bu zorunluluk hukuktan kaynaklanan bir zorunluluk değilse hangi hangi kaynaktan doğmaktadır. Şehvetle yaptığınız bu uygulamanın amacı nedir?
Şimdi size bu zorunluluğun kaynağını anlatayım. Seçim mevzuatımıza göre hakimler ve savcılar bir siyasi partiden aday olmak için istifa ederse ve seçimi kazanamadıklarında göreve dönemiyorlar. Yani aday olmak için istifa edersen diyor. Burası o kadar hassas bir yere konuyor ki geri dönemezsiniz diyor.
Sonra bir bakıyoruz adalet bakan yardımcısı olarak yaklaşık 28 ay görev yapmış olan bu beyefendi İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanıyor. Şimdi bakan yardımcılığı atamayla gelinen bir görev denebilir. Başka bir rejimin içindeyiz şu anda. Sayın Cumhurbaşkanı bakanlıkların yeniden yapılmasına ilişkin basın toplantısında bakan yardımcılarının hükümetle gelip hükümetle gideceğini söylüyor.
Özellikle bakan yardımcılarının siyasi müsteşar görevi yapacağını açıkça belirtiyor. Siyasi müsteşar. Dolayısıyla sayın Cumhurbaşkanı'nın o zaman yaptığı açıklamaya bakarsan İstanbul'da görev yapan bir dönem adalet bakan yardımcısı olan beyefendi atandığı tarih itibariyle onun ismi bir nevi siyasi müsteşar. Bence o siyasi müsteşarlık görevini terk etmediği gibi içselleştirmiş biridir.
Bu durumda siyasi göreve aday olan hakim ya da savcı görevine dönemezken yaklaşık 28 ay adalet bakan yardımcısı olan bir müsteşar şu anda İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı.
Cumhurbaşkanı'nın deyimiyle siyasi müsteşar olan beyefendi görev aldığı bu kentte kendini çok mensup hissettiği bugünün merkezi hükümeti olan partiyi İstanbul'da üç kez seçimde yenerek büyükşehir belediye başkanı olmuş bir kişiyle görüşemeyecek kadar kendini siyasi erke teslim etmiştir. Cumhuriyet'in savcısı olmak bu mudur. Dünyanın neresinde bir belediye başkanı ve savcı görüşemeyecek?