İkinci El Araç Satışında "Güvenli Ödeme Sistemi" Dönemi Başlıyor

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç satışında dolandırıcılıktan kaynaklanan mağduriyetleri önlemek amacıyla yeni bir sisteme geçtiklerini duyurdu. "Güvenli Ödeme Sistemi" dönemi 27 Eylül'den itibaren zorunlu hale getirilecek.

27 EYLÜL'DEN İTİBAREN ZORUNLU

İkinci el araç satışını daha güvenli hale getirmek için geliştirilen "Güvenli Ödeme Sistemi" 27 Eylül Cuma gününden itibaren zorunlu olacak. Bakanlık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye Noterler işbirliğiyle uygulamaya konulan sistemin detaylarını anlattı.

SİSTEM NASIL UYGULANACAK?

Yeni sistemde, satıcı güvenli ödeme sistemini başlayacak, alıcı ise referans numarası ile parayı güvenli hesaba yatıracak. Noterde satış onaylandığında para satıcının hesabına geçecek. Böylelikle dolandırıcılık vakaları tarihe geçecek.Yabancılara yapılan konut satışları Ocak-Ağustos 2024 döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 40 azalıp 15 bin 68 oldu. Ağustos ayında ülke uyruklarına göre en fazla konut satışı sırasıyla 381 ile Rusya Federasyonu, 171 ile İran ve 161 ile Ukrayna vatandaşlarına yapıldı.