Dolar 33 Liranın Üzerinde Seyrediyor

Serbest piyasada dolar, 33,0650 liradan, euro ise 35,7790 liradan işlem görüyor. 33,0630 liradan alınan dolar, 33,0650 liradan satılırken; 35,7770 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 35,7790 lira olarak belirlendi.

Dolar/TL, 33,13 tarihi zirvesinin altında dar bantta seyrediyor. Piyasalar, Para Politikası Kurulu (PPK) özetleri ve küresel faiz kararlarını yakından izliyor.

KÜRESEL PİYASALARDA GÜNDEM

Piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın faiz indirimine gideceğine ihtimal vermezken, eylülde 25 baz puan faiz indirimi fiyatlıyor. Japonya'da ise yatırımcıların beklentileri net değil. Piyasalar, yüzde 60 olasılıkla 10 baz puan faiz artışı fiyatlıyor. Günün ilerleyen saatlerinde Microsoft ve çip üreticisi AMD bilançolarını açıklayacak. Almanya ve İspanya'da ise öncü enflasyon verileri bekleniyor.

LİKİDİTE VE GECELİK FAİZLERİN TAKİBİ

Piyasalarda fazla likidite ve gecelik faizler yakından takip ediliyor. Gecelik faiz, politika faizinin altına düştükten sonra depo ihalelerinin desteğiyle tekrar yükseldi. Fazla likidite, dün itibarıyla 320 milyar TL'ye ulaştı ve gecelik faiz, yüzde 47,95 ile faiz koridorunun alt bandına yaklaştı.

Bugün iç veri gündeminde, Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin özetler, temmuz ayı ekonomik güven endeksi, 2023-2100 nüfus projeksiyonları ve bankacılık sektörü haziran ayı verileri yer alıyor.

TCMB MESAJLARI TL'Yİ DESTEKLEDİ

Dolar/TL, dar bantta yatay ancak tarihi zirveye yakın seyir izlerken, TCMB'nin erken bir faiz indirimini dışlayan söylemlerinden destek buldu. TCMB Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, faiz indirim döngüsünün değerlendirilmediğini ve sıkı duruşun korunacağını belirtti. TCMB Başkanı Fatih Karahan da, sıkı duruşun devam edeceğini ve dezenflasyon patikasında mesafe kat edilmesi gerektiğini vurguladı.