Çukurova Uluslararası Havalimanı Açılıyor

Türkiye'nin turizm ve ticaret sahasında çok önemli bir rol üstlenecek olan Çukurova Uluslararası Havalimanı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tatyyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılacak.

KAMUDAN PARA ÇIKMAYACAK

Kamu kaynaklarından hiçbir bedel ödemeden Yap-İşlet-Devret modeliyle yapımı tamamlanan havalimanının 244 milyon Euroluk maliyetine karşılık 25 yılda 297 milyon 100 bin Euro kira geliri elde edeceği bildirildi.

TİCARET HACMİ 2 KATINA ÇIKACAK

Bölgenin ve ülkenin turizmine, ticaretine güç katması beklenen, Türkiye'nin kargoda ikinci büyük hubı ve Orta Doğu'ya açılan kapısı olarak değerlendirilen Çukurova Uluslararası Havalimanı kargo trafiğinin ticaret hacmini 2 katına çıkarması öngörülüyor.

YHT BAĞLANTISI TAMAMLANACAK

Yüksek hızlı tren bağlantısı da yapılacak modern havalimanı 3 bin kişiye de istihdam sağlayacak.

56 bilet check-in bankosu ile yurt dışına gidecek vatandaşlar ve Türkiye'ye gelecek misafirler için 23 pasaport bankosunun yer alacağı havalimanında, 1477 araçlık katlı otopark, 60 taksi parkı, 26 otobüslük otopark hizmeti de verilecek.

TASARIMIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Ağaç formunda tasarlanan hava kontrol kulesi, Çukurova'nın narenciyesinden esinlenilen turuncu rengi ve bölgenin simgesi pamuk motifleri ile süslü Çukurova Uluslararası Havalimanı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak.

THY İLK SEFERLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK

Türk Hava Yolları da (THY) 11 Ağustos'ta Adana ve Mersin yolcularının Çukurova Uluslararası Havalimanı üzerinden uçuşlarını gerçekleştireceklerini, bu nedenle 11 Ağustos (dahil) tarihinden sonra Adana ve Mersin varışlı-çıkışlı seyahat etmek isteyen yolcuların uçuş aramalarını yaparken Çukurova Uluslararası Havalimanı'nı seçmeleri gerektiğini duyurmuştu.