CHP’li Başkan işçi Kıyımına İtiraf Etti

Başkan Demirtaş, ilk başta 200 işçiyi çıkartırken daha sonrada 80 işçinin işene son verdi. Ayrıca 5 müdürün işlerini elinden alarak onları işsiz bıraktı.

İşlerinden olan işçiler, "Bugüne kadar verilen her görevi yerine getirdik. Neden ekmeğimizle oynadı" diye söylemde bulundular.

BÜTÇEMİZİN YETEÇEĞ KADAR İŞÇİ ALACAĞIZ

İşçilerin işten çıkarılmasına yönelik Cumhur İttifakı meclis üyelerinin temmuz ayı meclis oturumlarında eleştiri alan Ali Demirçalı, gündem dışı söz aldı ve kürsüde büyük eleştirilere neden olan skandal sözlere sarf etti. Demirçalı, "280 kişiyi ekmeğinden ettim. Buna ben de üzülüyorum. Geldiğimde ilk önce 200 kişiyi geçtiğimiz haftada 80 kişiyi ekmeğinden ettim. Elbette bende işçi alacağım. Ama bütçemizin kaldıracağı imkânlarda" diye açıkladı.

CHP'Lİ  BAŞKANINDAN TORPİL

CHP'li başkan bir yandan işçi çıkartırden bir yanda da iki yiyenini tropil yaparak işe aldı. Başkan Demirçalı, Başkan yardımcılığına kız kardeşinin oğlu Hasan Aydoğan'ı getirdi. Daha önce Büyükşehir Belediyesi'nde spor müdürlüğü de yapan Aydoğan'a 10 müdürlük bağlandı. Hasan Aydoğan'ın kardeşi Kubilay Aydoğan da başkan dayısı tarafından Emlak İstimlak Müdürlüğü'ne getirilip 2 müdürlük verildi.

GENEL BAŞKANI UMURSAMADI

CHPGenel Başkanı Özgür Özel'in, CHP'deki eş, dost ve akraba atamalarıyla ilgili, "Tavizimiz yok. Bursa, Balıkesir, Adana-Yüreğir'de tespit edilen akraba atamaları geri alındığını’’ açıkladı. Yapılan açıklamadan sonra Demirçalı yeğenlerinin görevden alındığını söyledi. Ama iki yeğeninin halen resmi olarak görevlerinin başında olduğu öğrenildi.

AK PARTİ İL BAKANI GÜLAÇTI: ÇIKARILAN İŞÇİLERİN YANINDAYIZ

Geçtiğimiz gün Yüreğir ve Aladağ belediyesinden çıkarılan işçilerle biraraya gelen AK Parti Adana İl Başkanı Ozan Gülaçtı, "İl ve İlçe yönetimlerimizde yer alan avukatlarımız eliyle, ücretsiz olarak emekçi kardeşlerimizin vekâletlerini alıyoruz ve işe iade süreçleri gerçekleşene kadar hukuki zeminde mücadeleyi onlarla birlikte üstleniyoruz. İşten çıkarılan kardeşlerimizin her zaman yanındayız" İfadelerini kullandı.