Cemal Enginyurt Yeni Parti Mi Kuruyor?

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda İstanbul Milletvekili olan Cemal Enginyurt’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım tartışmalara neden oldu. Enginyurt'un, “Ben Cemal geliyorum. Vatanseverler düşün peşime.” Şeklindeki paylaşımı yeni siyasi parti mi kuruyor sorusunu akıllara getirdi.

Daha önce MHP Milletvekili olan Enginyurt, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli üzerinden AK Parti’yi eleştirmiş, AK Parti’nin MHP’yi yok saydığını dile getirerek, "Cumhur İttifakından başka bir şey söylemiyoruz" diyen Enginyurt, "Biz her söze başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar" ifadelerini kullanmıştı. Bu eleştirileri üzerine Enginyurt, MHP'den ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmiş, 2020 yılında MHP’den kesin olarak ihraç edilmişti.

Sosyal medyada tartışma konusu olan paylaşım vatandaşlardan farklı tepkiler aldı. Bir kesim Cemal Enginyurt’un 2028'de Cumhurbaşkanlığı için aday olacağını ileri sürerken bazı kullanıcılarda Enginyurt'un yeni parti kuracağı yorumunda bulundu.