Ayşenur Ezgi Eygi'nin Cenazesi Yarın Türkiye’ye Getirilecek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Eygi'nin defin işlemleri hakkında bilgi veren Tunç, "Naaşı önce İstanbul’a sonra İzmir’e sonra Didim’e gidecek defnedilecek" diye konuştu.

Tunç, "Ayşenur’un hakkını hukukunu savunmak bizim boynumuzun borcu. Ayşenur’un naaşı önce İstanbul’a sonra İzmir’e sonra Didim’e gidecek defnedilecek. Ankara cumhuriyet Başsavcılığı bu konuda yetkili. Bir soruşturma başlattık. Ayşenur başından vuruldu, görüntüler var. Hem uluslararası arenada hem de iç hukuktan dolayı haklarımızı kullanacağız." ifadelerini kullandı.

YARIN TÜRKİYE'YE GETİRİLEBİLİR

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İşgal altındaki Batı Şeria’daki barışçıl gösteri sırasında İsrail askerleri tarafından kasıtlı biçimde hedef alınarak öldürülen vatandaşımız Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşının Türkiye’ye nakledilmesiyle ilgili işlemler bugün Tel Aviv Büyükelçiliğimiz ve Kudüs Başkonsolosluğumuz tarafından tamamlanmıştır. Merhumenin naaşının yarın ülkemize varması öngörülmektedir."