Ayhan Bora Kaplan Davası'nın sanığı Serdar Sertçelik’i kaçıran polisler mahkemede ifade veriyor

Ayhan Bora Kaplan Davası’nın M7 kod adlı gizli tanığı Serdar Sertçelik’in yurt dışına kaçırılmasına ilişkin açılan davanın ilk duruşması Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde olacak. Bora Kaplan davası avukatlarından Sidar Yurtçiçek bu davaya katılma talebinde bulundu. Hakim, Av. Sidar Yurtçiçek’in katılma talebini reddetti

Duruşmada ilk olarak dönemin Ankara İl Emniyet Müdürü Yardımcısı, Murat Çelik ifade vermeye başladı.Tahliyesini isteyen Çelik ‘itibarımız var’ dedi.

ÇELİK'İN İFADESİ  ŞÖYLE: 

“Polis akademisinde önemli görevler de edindim. Darbe sonuna kadar önemli görevlerde ve operasyonlarda bulundum. Ben tutuklandığımda iftira ya da hata diye düşündüm. İddianameyi 3 kez inceledim. Bu suçları işlemediğim ve işletmediğim için reddediyorum. Savcı varsayımlarda bulunmuş. Ben Ayhan boraya operasyon yaptım. Bu dosyada kamu görevlileri ayağı, silahlı kanadı ve dolandırıcılık kanadı var. Böylesine bir örgütün karşı operasyonuna kaldım. Ben sırrın ifşa edildiğini bilseydim işlem yapardım. Görevi kötüye kullanmak çok geniş bir kavram benim çalışmalarımı inceleyin, görevi ne zaman kötüye kullanmışım. Ben Ankara halkını kaç kez bombalı saldırıdan kurtardım. Sayılı bomba imha uzmanlarındanım. Ben bütün başsavcıları tanırım, sorun, hangi olayı etkilenmiştim.Biz hiyerarşik düzen içinde görev yapan bir teşkilatı."

"Benim kaçma şüphem yok. Ankara’da 25 bin polis var 24 bin 900 ü beni tanır. Suçlamaları kabul etmiyorum beraat ve tahliyemi talep ediyorum Benim telefonlarıma aynı anda el konuldu ve açıktı o zaman. Biri ikinci eldi telefonun ve ben kullanmaya başlayınca telefon beni bağlar”dedi.