Ali Erbaş’tan Arkadaşına ‘’Hac Kıyağı’’

BirGün Muhabiri Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre

Diyanet İşleri Başkanlığı tarihinde bir ilk yaşandı. Hacca gidenlerin dini sorularını cevaplamak amacıyla oluşturulan, kafile ile Mekke’ye giden Fetva ve İrşad ekibinde, Diyanet İşleri Başkanlığı personeli olmayan bir isme yer verildi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın lise ve üniversiteden okul arkadaşı olan Sakarya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yakup Kalaycı’nın, ekip üyesi olarak Mekke’ye gönderildiği belirtildi.

ONLARCA PERSONEL VARKEN ARKADAŞINA ''KIYAK'' YAPTI

Toplam 150 bin personeli, 81 il müftüsü ve 922 ilçe müftüsü bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kalaycı’yı Fetva ve İrşat ekip üyesi olarak görevlendirmesinin kurum içinde de rahatsızlık yarattığı kaydedildi. Diyanet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Yakup Kalaycı, “Fetva ve İrşad Ekip Üyesi” olarak görevlendirildi.

100-150 BİN TL KAZANDI

Kalaycı, Ali Erbaş’ın da içinde yer aldığı kafile ile Mekke’ye gitti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Adapazarı İmam Hatip Lisesi ve Marmara İlahiyat Fakültesi’nden okul arkadaşı olan Kalaycı’ya, Hac Mevzuatı’nda belirlenen günlük harcırahın yüzde 60’ının da ödendiği ve 100-150 bin lira arasında bir gelirle Türkiye’ye döndüğü iddia ediliyor.

Muhabir Mustafa Mert Bildircin, Diyanet’te yaşanan ‘’arkadaş kıyağını’’ bu sözlerle anlattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, diyanet kafilesiyle yurtdışına giden yurttaşların dini sorularına cevap verebilmek için bir ekip oluşturuyor. Bu ekipte İrşad ekip üyesi oluyor. Bu sıfatla Diyanet İşleri ekibiyle Mekke’ye ziyarete gidiyor ve yurttaşların merak ettiği dini sorulara cevap veriyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı bu sene kurumda bir ilk olarak, kurum dışından bir ismi İrşad ekip üyesi olarak görevlendirdi. Bu isim, Sakarya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yakup Kalaycı’ydı. Yakup Kalaycı’nın bir özelliği ise Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Marmara İlahiyat Fakültesi’nden hem de liseden arkadaşı olmasıydı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, arkadaşını İrşad ekip üyesi olarak görevlendirdi ve ekiple birlikte Mekke’ye gitmesini sağladı. Bunun kurum tarihinde bir ilk olduğunun altını çizelim. Yakup Kalaycı’ya İrşad ekip üyelerine ödenen günlük harcırahın yüzde 60’ının ödendiği iddia edildi. Yakup Kalaycı’nın 100-150 bin lira arasında bir gelirle Türkiye’ye döndüğü iddia ediliyor.